Islantilla
Islantilla: uitzichten op zee

De populairste winterbestemmingen

22 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Welke warme golfbestemmingen in de winter zijn het meest populair bij Nederlandse golfers? We vroegen het aan Eric Bakker, directeur van Pin High Golftravel.

Pin High is het grootste reisbureau van Nederland en hieronder staan de topboekingen bij het bedrijf in de winter. Als het zo vaak geboekt wordt, dan betekent het dat je waar voor je geld krijgt, toch?

1 Islantilla, Spanje (Costa de la Luz)

Het Islantilla Golf Resort ligt vlakbij zee en is zeer geliefd. Dat komt voor een groot deel door de 27-holes hotelbaan van de architect José Canales die flinke hoogteverschillen heeft. Islantilla ligt aan de Costa de La Luz, niet ver van de grens met Portugal. Het hotel heeft meerdere restaurants en in de nabije omgeving zijn veel andere golfbanen, zoals Isla Canela en Quinta do Vale. De Algarve en de golfbanen daar zijn ook vlakbij. Bekijk de Nederlandstalige website nl.islantillagolfresort.com.

2 El Rompido, Spanje (Costa de la Luz, vlakbij Portugal)

Precise Resort El Rompido bestaat uit een hotel en twee golfbanen (North en South) van de Spaanse architect Alvaro Arana. Het resort ligt in een rustig natuurgebied en dat maakt het bijzonder. Vlakbij is het vissersdorp El Rompido met restaurants en een strand. El Rompido ligt net als Islantilla aan de Costa de La Luz in Zuid-Spanje, vlakbij de grens met Portugal.

3 Hammamet/Citrus, Tunesië

Tunesië is terug van weggeweest onder de populaire bestemmingen en Sentido Phenicia Hammamet is bij Nederlanders het meest populaire resort. Het all-inclusive hotel met verschillende bars en twee restaurants ligt aan zee, de 45-holes golfbaan van Citrus GC ligt op 5 minuten rijden (gratis tranfers). De golfbaan heeft hoogteverschillen en grenst aan een olijfboomgaard.

Tip: Sentido Phenicia Hammamet is een goede trainingslocatie voor competitieteams.

Golf Citrus
Golf Citrus

4 Abama, Tenerife

De hotel-golfbaan combinatie Ritz-Carlton Abama is het populairste resort van de Canarische Eilanden. De baan en het hotel, gebouwd in Arabische stijl, liggen aan de Atlantische Oceaan. Culinair is Abama een topper met  verschillende restaurants, ook met sterren. De heuvelachtige baan van Abama is ontworpen door Dave Thomas. De oud-golfer is als ontwerper bekend van banen als St Leon Rot, San Roque en Terre Blanche. Er zijn in totaal zes golfbanen op Tenerife.

Lees ook: Golf op de Canarische Eilanden.

5 Marrakesh, Marokko

Op de vijfde plaats staat niet een bepaald resort maar de golfbestemming Marrakech. Rondom de Marokkaanse stad zijn ruim tien interessante golfbanen en vakantiegangers kunnen kiezen uit verschillende hotels. Onder de golfbanen zijn PalmGolf Marrakech Palmeraie, Al Maaden Golf Club, Noria Golf, Assoufid Golf, PalmGolf Marrakech Ourika, Samanah Golf, The Montgomerie Marrakech en Royal Marrakech. Meer informatie: visitmarrakech.com.

Assoufid Golf Club
Assoufid Golf Club