The Old Course van Salobre, Gran Canaria
Abama Golf, Tenerife
Las Playitas, Fuerteventura
Costa Teguise, Lanzarote
Tecina Golf, La Gomera
Beeld: Golfsupport.nl

Golfen in de Europese februarizon

26 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Wil je niet op de Nederlandse lente wachten? In februari bieden de Canarische Eilanden het beste Europese golfweer: 20 graden met zon.
 

Als je naar de klimaatinformatie van Europese landen kijkt bij februari, dan steken de Canarische Eilanden er met kop en schouders bovenuit met een maximum temperatuur (en zeetemperatuur) van zo’n 20 graden, 7 zonuren per dag en slechts 5 dagen in de maand met kans op regen. Niet zo gek want Tenerife geldt als het meest zuidelijke punt van Europa; de archipel ligt op dezelfde hoogte als Florida. Dus als je in februari een zonzekere vakantie wil met goed golfweer, dan zijn de Canarische Eilanden een serieuze optie. 

Tenerife

Er zijn vijf eilanden waar gegolft kan worden: Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en La Gomera. De meeste en best (door golfers op Leadingcourses.com) gewaardeerde banen vind je op Tenerife. Er zijn er negen waarvan Abama Golf (greenfee 175 euro, eis van minimale handicap voor vrouwen van 36, voor mannen van 28), Golf Costa Adeja (greenfee 102 euro) en Buenavista Golf (greenfee vanaf 95 euro) hoger dan een 8 scoren. 

Gran Canaria

Op Gran Canaria ligt het enige 36-holescomplex van de Canarische eilanden: Salobre Golf Resort (greenfee Old Course 115 euro, New Course 100 euro). Het is een populaire baan bij Nederlanders. De best gewaardeerde banen met een 8,2 zijn Anfi Tauro (greenfee 120 euro) en Lopesan Meloneras (greenfee 137 euro). 

De prijzen van losse greenfees zijn hoog, kortingen kun je krijgen via packagedeals van hotels of reisorganisaties als Pin High, Golftime en Golfreizen.nu

Lanzarote & Fuerteventura

Op Lanzarote en Fuerteventura liggen de greenfees lager (maar de waarderingen voor de banen ook). GOLF.NL heeft in 2016 de vier beste banen gespeeld; lees het artikel hier

La Gomera

Tot slot ligt op het kleinste van de vijf ‘golfeilanden’, La Gomera, nog één baan: Tecina Golf (greenfee 87 euro). Je kunt op het eiland verblijven, je kunt er ook met een ferry vanaf Tenerife komen. Dit duurt ongeveer een uur en kost vanaf 34 euro voor een enkele reis per persoon zonder auto. 

De vliegduur van Nederland naar de Canarische eilanden is ongeveer vier uur, Transavia  en TUI Fly hebben dagelijks vluchten.