Duffy Waldorf: wat een naam en wat een polo's!
Beeld: Golfsupport.nl
Birdie Kim, Duffy Waldorf, Boo Weekley, John Huh, Su Oh, Chip Beck en nog meer: een verzameling van de beste, mooiste en vreemdste voor- en achternamen in golf.
Tiger Woods, Chris Wood, Tommy Fleetwood - Hoe is het mogelijk dat zo veel goede golfers wood in hun naam hebben? Een (3-)(metal)wood is een houten(-3). Golfers slaan een bal geregeld 'into the woods'. De voornaam Tiger mag er ook zijn, hoewel Tiger eigenlijk voluit Eldrik Tont Woods heet.

Rory McIlroy - Die voornaam is prachtig toch? En die achternaam ook. Rory is geen nickname maar een bekende Ierse voornaam en betekent zoiets als (rode) koning.

Boo Weekley - Een prachtige voornaam. Weekley heet eigenlijk Thomas Brent maar Boo (naar het karakter Boo Boo Bear in Yogi Bear) past beter bij de Amerikaan die graag in Alabama vertoeft en vist en jaagt. 'It's just golf after golf after golf', zei Weekley een paar jaar geleden over het jaarschema van de PGA Tour, 'Ain't no time for hunting and fishing, man.'

Bubba Watson - Gerry Lester Watson heet de nerveuze Amerikaanse longhitter eigenlijk. Toen Gerry geboren werd had hij een nogal mollig gezicht. Zijn vader vond dat hij leek op de honkballer Bubba Smith en zo ontstond de nieuwe voornaam. De achternaam van Bubba's vrouw: Ball.

Kiradech Aphibarnrat - Een prachtige naam heeft de topspeler uit Thailand. Voor velen onuitspreekbaar en daarom heeft hij een heel simpele bijnaam: An.

Sunny Kim- Veel Zuid-Koreanen heten Kim en deze pro heeft als voornaam Sunny. Sunny speelt op Amerikaanse satelliettours.

Birdie Kim - In de top 100 van de vrouwen staan vijf Kims. Ju-Yun Kim veranderde haar voornaam in 2004 in Birdie om zich te onderscheiden van mede-Kims. Zijn er al golfers die hun kind Birdie of Eagle hebben genoemd? Bogey, dat weten we wel, is een veel gekozen naam voor honden.

Duffy Waldorf - Zijn grootouders noemden hem als kind eerst Little Duffer - iemand die langzaam is of langzaam leert - en toen Duffy. Hij heet eigenlijk James Joseph. Duffy werd geen duffer (Amerikaans voor een middelmatige golfer), hij won vier keer op de PGA Tour en twee keer op het Amerikaanse seniorencircuit. 

John Huh - De ouders van deze Amerikaans pro, nummer 123 in de Fed Ex Cup Rankings, komen uit Zuid-Korea. 

Su Oh - Veel korter kan een naam niet zijn. Su Oh is een Australische speelster op de LPGA Tour.

Bernd Ritthammer - Een stevige Duitse naam waar je niet omheen kan. De Duitser klom via de ProGolf Tour naar boven en was vorig jaar de nummer 124 van de European Tour.

Bernd Wiesberger - Nog zo'n stevige naam. Britse spelers zijn de Oostenrijker Bernd Wiesberger Burned Cheeseburger gaan noemen.

Ollie Schniederjans - Een Amerikaanse pro uit Dallas die eigenlijk Oliver heet maar al heel lang als Ollie door het leven gaat. Hij valt op omdat hij nooit een pet draagt. 

Bryson DeChambeau - Een klinkende naam voor de hoog opgeleide 'wetenschapper' van de PGA Tour die met ijzers speelt die allemaal dezelfde lengte hebben. 

Chip Beck - Nu senior. Hij kreeg deze in Amerika bekende bijnaam Chip al op jonge leeftijd. Hoe mooi is zo'n voornaam als je progolfer wordt? Hij heet eigenlijk Charles Henry Beck. 

Jason Kokrak - Nummer 61 in de FedEx Cup Rankings. Kokrak is een in Canada geboren Amerikaan. Nummer II en IV kom je niet tegen. 

Davis Love III, Tommy Armour III, Charles Howell III, Notah Begay III - Opvallend dat de beste golfers nummer III ('The Third') in hun familie zijn. Er is ook een in India geboren Amerikaanse prof geweest die Gaylord Burrows III heet. Hij werd 26ste in het Brits Open van 1977.

Fred Funk - Een van de coolste namen in de golfwereld. De Amerikaan won acht keer op de PGA Tour en negen keer op de Amerikaanse seniorentour.

Fuzzy Zoeller - Voor oudere golfers is de winnaar van de Masters en het US Open een bekende. Hij viel niet alleen op door zijn golf en zijn naam maar ook door de kleurrijke shirts en petten die hij droeg.

Luke List - Deze 33-jarige Amerikaan is op dit moment nummer 42 in de FedEx Cup Rankings.

Eddie Pepperell - De 26-jarige Engelse professional speelt op de European Tour en heeft een leuke blog. Mensen die hem kennen zeggen dat zijn IQ te hoog is voor de Tour ...

Wiffy Cox - Speelde in de jaren dertig op de Amerikaanse Tour, won negen keer.

Dicky Pride - De 48-jarige Dicky is een speler die op de PGA Tour en Web.com Tour is uitgekomen.

John Woof - Spreek uit als Woef. De teaching pro en commentator van Ziggo Golf kreeg in Nederland daarom al heel snel de bijnaam 'Jantje Blaf'.

Mus Deboub - Een prachtige voornaam en achternaam heeft de teaching pro en playing pro (in 2016 winnaar van het Nationaal Senior Open). De Nederlander Deboub heeft een Marokkaanse achtergrond.

Seve(riano) Prins - Een prachtige lange Spaanse voornaam en een korte krachtige Nederlandse achternaam. Ja, de Nederlandse amateur is door zijn ouders vernoemd naar Seve Ballesteros.

Ryan Yip, Adam Schenk en Jhared Hack - Geen leuke achternamen als je golfer bent. In 2016 werden deze drie pro's op de Web.com Tour in één flight gestopt.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Reacties

Wat is jouw favoriete naam? Mis je mooie namen? Geef het door! Plaats een reactie onderaan deze pagina of mail redactie@golf.nl.

  • Auteur Redactie GOLF.NL
}