Er is geen sport die wereldwijd zo inspireert tot het schrijven van een boek als golf. Hier een subjectieve lijst van de beste negen golfboeken die ooit verschenen zijn.

Categorie: Het leven op de Tour

Four-Iron in the Soul, Lawrence Donegan, 2003

Een grappig verslag van de journalist Lawrence Donegan die een jaar lang caddie was van de middelmatige Schotse golfer Ross Drummond. Hij neemt je mee in de wereld van spelers die moeten knokken om op de Tour te blijven.

A Good Walk Spoiled, John Feinstein, 1996

Alle boeken van Feinstein geven een prachtig kijkje achter de schermen van de Tour, de glorie en de drama’s. A Good Walk Spoiled is het meest geslaagde resultaat van zijn investigative journalism in de golfwereld. 

The Big Miss, Hank Haney, 2013

Coach Hank Haney beschrijft in dit boek zijn jaren met Tiger Woods. Geen boek over Woods vertelt beter hoe de veertienvoudige majorwinnaar in elkaar zit, wat zijn kracht en zwaktes zijn. Fascinerend.

Categorie: Literair

Golf Dreams, John Updike, 1997

Een prachtig geschreven en grappige verhalenreeks over golf van de bekende Amerikaanse romanschrijver. Herkenbaar voor beginnende en gevorderde recreatiegolfers die worstelen met het spel.

The Greatest Game Ever Played, Mark Frost, 2004

Dit boek vertelt hoe golf Amerika veroverde en hoe Francis Ouimet als eerste amateur het US Open won. De sleutelroman is spannend, ook voor niet-golfers. Het boek is ook mooi verfilmd.

Categorie: Spiritueel

Golf in the Kingdom, Michael Murphy, 1997

Er verschijnen elk jaar ook veel spirituele golfboeken. Michael Murphy’s boek over de ontmoeting tussen een golfer en de pro Shivas Irons is nog steeds het beste boek in het genre mystiek en golf. Er is een Nederlandse vertaling. Het boek is ook verfilmd.

Categorie: Mentale instructie

Golf is not a Game of Perfect, Bob Rotella, 1995

Bob Rotella is mental coach van veel topspelers. In zijn bekendste boek leert hij golfers een goede geestestoestand waardoor je golfronden leuker en beter worden. 

Categorie: Instructie

Harvey Penick's Little Red Book, Harvey Penick, 1987

Harvey Penick, een bekende teaching pro en coach van weleer, maakte zijn hele leven aantekeningen in een rood boekje. De korte verhalen met veel anekdotes zijn nog altijd een inspiratie voor beginners en ervaren golfers.

How I Play Golf, Tiger Woods, 2001

In dit instructieboek met grote foto’s vertelt Tiger Woods hoe hij golf speelt. Een topboek van een wereldtopper en geschikt voor alle niveaus.

De meeste boeken zijn te bestellen op golfboeken.nl.

Kun je je vinden in dit rijtje boeken? Laat het ons weten: redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

Reacties

Ik mis nog A life well played (palmer), Five Lessons (Hogan) An American Caddie in St. Andrews, A season in Dornoch, Simpson & Co., The Short Game Bible, The anatomy of a golf course (doak) and a few more ;-)

— Michael Brands (@GolfbrandsNL) 

Golf is not a game of perfect van Dr. Bob Rotella, een mooie klassieker ter introductie van de mentale factoren in golf. En vergeet niet de boeken van Gary Player. Overigens vind ik A good walk spoiled nix.

— Mitchel Kevenaar (@mitchelkevenaar)