Beginnen met golf

Golf is moeilijk en kost tijd: 9 tips om vol te houden

Omdat golf niet makkelijk is om te leren, moet je het veel doen, vooral in het begin. 'Te weinig' is toch vaak het antwoord op de vraag of je nog gegolft hebt. Hoe zorg je dat je stappen blijft maken en beter wordt?

Dit zijn drie redenen die vaak aangevoerd worden om niet te gaan golfen: geen tijd, te weinig tijd of de sport is niet leuk genoeg. Maar waar een wil is, is een weg. Geen tijd betekent eigenlijk dat je je tijd (liever) aan iets anders besteedt. In dat geval kun je proberen golf te combineren, bijvoorbeeld met werk. Bij weinig tijd kun je manieren vinden om sneller te golfen. En als je golf niet leuk genoeg vindt, meestal omdat je weinig progressie ziet, kun je onder meer zorgen voor meer succesbeleving. 3 x 3 tips.

Geen tijd

  1. Maak je familie en vrienden enthousiast voor golf, neem samen les en ga samen spelen. Een extra voordeel: dankzij het handicapsysteem ben je gewaagd aan elkaar. Check ook de mogelijkheden van gezinsclublidmaatschappen.
  2. Golf, train of les met een vaste vrienden-/vriendinnengroep, met wie je anders ook zou afspreken. 
  3. Heb je voor je werk baat bij een goed netwerk? Probeer dan zo veel mogelijk zakelijke golfafspraken te maken. 

Weinig tijd

  1. Kies er niet voor om níet naar de golfbaan te gaan, maar ga een half uur op de drivingrange oefenen en/of putten op de oefengreen.
  2. Natuurlijk hoef je niet vier uur in de baan te lopen om achttien holes af te werken. Kies een leuke par-3-baan uit en je bent maar een uur kwijt. En veel korte banen zijn ook nog qualifying.
  3. Denk aan andere, snellere spelvormen zoals Texas Scramble. Vaak geeft dit ook nog meer plezier; het is immers leuker om met z'n tweeën een birdie te maken dan een dubbel-bogey in je eentje. 

Niet leuk genoeg

  1. Blijf lessen (in een groep). Je wordt er beter van en het voorkomt dat er fouten in je techniek sluipen. Met die fouten ga je eerder achter- dan vooruit en dat werkt weinig motiverend.  
  2. Realiseer je (en accepteer) dat golf een heel moeilijke sport is en volharding vereist om beter te worden. Dit is niet alleen bij jou zo, dat weten alle golfers. Laat je daardoor niet ontmoedigen maar juist motiveren.  
  3. Gebruik tools (zoals het NGF Stappenplan of de app GOLF.NL) om je prestaties bij te houden. Vaak voelt het niet alsof je beter wordt terwijl dat wel zo is.

 

Wie neem jij mee golfen?

Schrijf je samen in voor een gratis kennismakingsles bij jou in de buurt!

Klik hier
Lees meer over
Beginnen met golf Golftips