Topgolf

Ingham loopt zege mis door dít briljante bunkershot; Van Dam in middenmoot bij seizoenstart

Jack Ingham eindigde op een fraaie tweede plaats in het Zuid-Afrikaans Golf RSA International Amateur Championship. Anne van Dam kon zich in Saoedi-Arabië niet mengen in de strijd om de titel en hetzelfde gold voor Lars van Meijel op de Challenge Tour.

De Nederlandse topamateurs laten zich zien in de grote toernooien in Zuid-Afrika. Lars van der Vight werd tweede in het SA Stroke Play en deze week eindigde Jack Ingham (foto) als runner-up in het Golf RSA International Amateur Championship. Na vier ronden op de Houghton Golfclub kwam de speler van de Eindhovensche Golf uit op een totaal van -12, dezelfde score als Altin van der Merwe. In de play-off gebeurde dit op de eerste extra hole… 

Een briljant bunkershot van de Zuid-Afrikaanse amateur en dus geen winst voor Ingham. Maar wel een prachtige tweede plaats. Lars van der Vight werd met -6 gedeeld achtste en ook Thom Linssen (-5) eindigde in de top 10. Net als Ingham zijn Van der Vight en Linssen lid op de Eindhovensche. 

 

Leaderboard

 

Anne van Dam

 

Anne van Dam trapte haar seizoen op de Ladies European Tour af in het met maar liefst 5 miljoen dollar gedoteerde Aramco Ladies International Open. Met ronden van 73-72-72-72 kwam ze uit op +1, goed voor plaats 35. De winst op de  Riyadh Golf Club ging heel overtuigend naar Patty Tavatanakit. De Thaise longhitter kwam uit op een totaal van -18, zeven slagen beter dan de Duitse Esther Henseleit.

Tavatanakit kreeg als beloning een cheque van 697.743 dollar. Volgende week speelt Van Dam de Lalla Meryem Cup in Marokko en dan krijgt ze gezelschap van landgenote Mayka Hoogeboom, die een invitatie heeft gekregen voor het toernooi van de Ladies European Tour. 

 

Leaderboard

Lars van Meijel

 

Lars van Meijel maakte in 72 holes Dimension Data Pro-Am zeventien birdies, maar de Brabander maakte ook te veel fouten om boven in het leaderboard mee te doen in het sterk bezette toernooi van de Challenge Tour. Van Meijel eindigt met zijn totaal van -2 op plaats 40. De Fransman Davit Ravetto ging met de zege aan de haal.

   

Leaderboard

 

Romy Meekers 

 

Romy Meekers heeft heel goede zaken gedaan door dankzij een ijzersterke slotronde als derde te eindigen in de Dimension Data Ladies Pro-Am, een van de grotere toernooien op de Sunshine Ladies Tour. In de laatste ronde tekende de Utrechtse op de Montagu course van Fancourt voor met afstand de beste score van de dag, een 67 met een bogey en zes birdies. Voor Meekers is goed presteren op de Sunshine Ladies Tour van groot belang, want het gaat bepalen of ze in het vervolg van het jaar voornamelijk LET Access Series moeten spelen of een niveau hoger op de Ladies European Tour. Hoe dat zit? Lees dit interview met Meekers. 

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.