Nieuws

Dit zijn de 8 best gelezen artikelen van 2023

De top 8 van best gelezen artikelen op GOLF.NL in 2023. Mocht je ze gemist hebben; hierbij dienen we de artikelen weer voor je op!
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De oefenvragen voor het golfregelexamen en het overzicht van de belangrijkste golfregels werden vanzelfsprekend verslonden, maar van welke artikelen smulden de lezers in 2023 nog meer?

Van basiskennis over golfclubs tot een gouden tip voor het korte spel. Dit zijn de acht best gelezen artikelen van het afgelopen jaar op een presenteerblaadje:

#8. Van driver tot putter: basiskennis over golfclubs

Aantal keer gelezen: 19.947
Alle soorten golfclubs uit elkaar kunnen houden, is niet altijd eenvoudig, zeker niet voor een beginnende golfer. Daarom hier een overzicht van de verschillende clubs: van driver en fairway woods tot wedges en putters.
Je leest het artikel hier

#7. 5x schaamte op de golfbaan

Aantal keer gelezen: 20.122
Veel golfers hebben op de baan last van schroom. Nergens voor nodig natuurlijk, maar maak ze dat maar eens wijs. Vijf dingen waarvoor je je misschien een beetje schaamt.
Je leest het artikel hier

#6. 11-jarige maakt twee holes-in-one en krijgt felicitaties van Tiger Woods

Aantal keer gelezen: 20.996
8 oktober 2023 is een dag die Holden Bautista (11) nooit meer zal vergeten. Niet alleen maakte hij die dag maar liefst twee holes-in-one in één ronde, óók zag de enige echte Tiger Woods het allemaal gebeuren!
Je leest het artikel hier

#5. Maak van de driver ook jouw grote vriend! Beuken met Wil Besseling

Aantal keer gelezen: 22.681
Een mooie drive die lekker ver op de fairway landt is de basis voor goed scoren. Wil Besseling is een van de allerbeste drivers op de DP World Tour. Hij laat zien hoe jij de bal verder én rechter kan slaan met de langste club uit de tas.
Je leest het artikel hier

#4. Speelde Morikawa vals tijdens de Masters?

Aantal keer gelezen: 22.899
Valsspelen is een van de ergste dingen die je kunt doen op de golfbaan. Tourpro Collin Morikawa werd er door tv-kijkers op social media van beschuldigd tijdens de Masters. Het bleek een storm in een glas water, omdat de Amerikaan volledig volgens de golfregels handelde. Wat gebeurde er precies?
Je leest het artikel hier

#3. Golfwereld smult van 'iconische meltdown' Joost Luiten, die zijn 'clubs aan de wilgen hangt': 'Surreëel beeld'

Aantal keer gelezen: 26.613
Op de valreep kwam Joost Luiten met ‘wereldnieuws’ om de hoek zeilen en stormt met dit artikel de top 3 binnen. Tijdens zijn laatste toernooi slingert Luiten uit frustratie zijn driver in de lucht. Die blijft in een boom hangen. Met drie andere clubs en een carryboard probeert hij de driver eruit te tikken. Resultaat: drie clubs in de boom en een video die de wereld overging. 
Je leest het artikel hier

#2. Zo maak je je golfclubs schoon

Aantal keer gelezen: 38.583
Als de groeven van een golfclub gevuld zijn met aarde of andere rotzooi zorgt dat voor andere (en vaak mindere) prestaties. De invloed van een vieze club op de balvlucht is veel groter dan je zou denken.
Je leest het artikel hier

#1. Maak jij deze veelvoorkomende fout ook bij het chippen?

Aantal keer gelezen: 40.312
Iedere golfer weet het: met goed chippen kun je veel slagen besparen. Maar veel golfers vinden chippen lastig. Misschien gaat het zo vaak mis omdat je deze veelvoorkomende fout maakt?
Je leest het artikel hier