Instructie

Maak de driver ook jouw grote vriend!

Een mooie drive die lekker ver op de fairway landt is de basis voor goed scoren. Wil Besseling is een van de allerbeste drivers op de DP World Tour. Hij laat zien hoe jij de bal verder én rechter kan slaan met de langste club uit de tas.

Wil Besseling noemt de driver “mijn grote vriend”. Niet zo gek, want vorig jaar eindigde hij in de driver-statistieken op de DP World Tour als zesde. In bovenstaande video laat hij de basis van het driven zien, hoe hij traint, en hoe iedere golfer zichzelf met de driver kan uitdagen op een denkbeeldige fairway. De 37-jarige Noord-Hollander houdt het technisch graag zo simpel mogelijk want golf is lastig genoeg. Maar om goede drives te kunnen slaan moeten een aantal dingen natuurlijk wel kloppen. Waar moet je aan denken bij het oplijnen? Wat is de juiste balpositie? En hoe hoog moet de bal op de tee om de driver perfect in de upswing raken?

Volle bak!

Besseling heeft met de driver heel weinig curve op de bal, rechtdoor naar de fairway is het devies. Hij heeft wel twee type vluchten die hij in de baan gebruikt: hoog en hard, en een wat lagere en superstrakke drive. Wat verandert hij om die verschillende vluchten te kunnen slaan? Wil houdt niet van half werk, wel van volle bak. En terecht, want niets leuker toch dan de bal heel ver slaan. Besseling heeft met de driver een Carry van 280 meter! Dat zit er voor de gewone amateurgolfer helaas niet in, maar in Dubai, op ‘The Track, Meydan Golf’ managed by Troon Golf, laat Besseling zien hoe de driver ook jouw grote vriend of vriendin kan worden. Bekijk Beuken met Besseling!

Lees meer over
Instructie Golftips