Topgolf

Sterk slot onvermoeibare Besseling

Wil Besseling besloot de Portugal Masters met een knappe ronde 68 en steeg naar de veertiende plaats. Lars van Meijel leverde iets in en de winst ging naar George Coetzee.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling lijkt onvermoeibaar. In zijn achtste toernooi in evenzoveel weken perste de Noord-Hollander er een prima ronde 68 (-3) uit in de Portugal Masters. Daarmee steeg hij met een totaal van -8 naar een keurige gedeelde veertiende plaats op de baan  van Dom Pedro Victoria.

"Acht weken op rij is lang, maar door mijn mentale houding kan ik het goed volhouden”, aldus een tevreden Besseling vanuit Vilamoura. “Ik ben heel positief ingesteld,  en de manier waarop ik nu speel kost ook veel minder energie. Ik ben trots hoe ik deze serie toernooien vandaag heb kunnen afsluiten. Er is nog ruimte voor verbetering, laat dat duidelijk zijn, maar ik blijf stappen maken en dat is waar ik het voor doe. Nu naar Nederland voor een week thuis en daarna speel ik het Iers Open.”

Met zijn veertiende plaats verdient Besseling € 11.881 euro.  Zijn seizoentotaal komt op € 215.298 en daarmee is hij 45ste in de Race to Dubai. De top-60 kan in december het rijk gedoteerde slottoernooi van de European Tour spelen op Jumeirah Estates in Dubai.

 

Vijfde zege Coetzee

 

Lars van Meijel speelde een heel constant toernooi, maar hij wist ook in de laatste ronde met een 71 niet onder par te duiken. Met 71-70-71-71 = -1 eindigt de rookie op de European Tour op de gedeelde 58ste plaats.

 

De winst in Zuid-Portugal ging naar George Coetzee. De Zuid-Afrikaan bleef na een slotronde in 66 slagen (-5) met een totaal van -16 de Engelsman Laurie Canter twee slagen voor en veroverde zijn vijfde titel op de European Tour. Tommy Fleetwood vliegt met vertrouwen naar Amerika voor het US Open van komende week. De nummer 16 van de wereld besloot de Portugal Masters met een fraaie ronde 64 en deelde de derde plaats op -13 met de Zweed Joakim Lagergren.

 

Einduitslag

 

Race to Dubai

Lees meer over
European Tour Topgolf