Topgolf

Nederlanders blijven nog achter

Wederom geen bijzonder goede start van de Nederlanders op de European Tour. In de Algarve bracht alleen Wil Besseling (-1) een score in het 'rood' binnen. Joost Luiten staat na 18 holes nog op de score waarmee hij het Portugal Masters begon.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met een fraaie derde plek in de Spaanse wind op zak, trok Wil Besseling verder naar Portugal. Daar was de Dom Pedro Victoria Golf Course vandaag een stuk beter te bespelen dan Valderrama een week eerder. Besseling opende zijn campagne met birdie, waarna de teller door bogeys opliep naar +2. Dankzij een sterk einde met drie birdies tekende hij toch voor een score onder par: -1 en T50. Dat is al negen slagen achter Liam Johnston, die een magnifieke 61 in de boeken zette voor -10.

Joost Luiten had er ongetwijfeld meer van gehoopt én verwacht, toen hij met twee birdies aan zijn Portugal Masters begon. Toch kon hij hierna niet doorpakken. Er verschenen veelal pars op de Bleiswijker zijn kaart, maar helaas ook twee bogeys. Onder meer op de par-5 17de, vandaag een van de makkelijkst spelende holes, leverde Luiten in. Wederom met vriendin Melanie aan de tas (vaste caddie Maarten Bosch ontbreekt vanwege een gebroken pols) bracht hij level par binnen. Op die score staat ook Lars van Meijel door eveneens bogey op 17. De landgenoten beginnen vrijdag net onder de projected cutline aan de tweede ronde.

Huizing boven par door triple...

Daan Huizing zal zichzelf voor de kop hebben geslagen toen hij de green van 18 afliep. Geen -1, maar +2 nam hij mee naar het clubhuis. Op 18, de afsluitende par-4 waar het water in het spel komt, leverde Huizing drie slagen in. Hij staat na een 73 op het randje van de top-100. Daar staat Darius van Driel heel ver buiten. De Zuid-Hollander stond halverwege zijn openingsronde al op +6 (drie bogeys en een triple bogey) en kon zijn uitgangspositie niet meer verbeteren.

Leaderboard