Topgolf

Wie speelt waar? Week 37

Weer een mooie golfweek! Anne van Dam in de bloedhitte in een major, vijf Nederlanders in de Portugal Masters en wat kan oranje in het ELTK op de Hilversumsche Golf?

10-13 ANA Inspiration, Mission Hills Country Club, Dinah Shore Course, Rancho Mirage, Californië. Prijzengeld: $ 3.100.00 Leaderboard

10- 13 European Tour, Portugal Masters, Dom Pedro Victoria GC, Vilamoura. Prijzengeld: €1.000.000 Leaderboard

 

10-13 PGA Tour, Safeway Open, Silverado Resort and Spa, North Course, Napa, Californië. Prijzengeld: $ 6.600.000 Leaderboard

 

10-12 Ladies European Tour, VP Bank Swiss Ladies Open, Golfpark Holzhäusern. Prijzengeld: €200.000 Leaderboard

 

11-13 Alps Tour Open de la Mirabelle d'Or, Golf de La Grange aux Ormes, Metz, Frankrijk. Prijzengeld: € 40.000 Leaderboard

 

8-10 ProGolf Tour, Haugschlag NÖ Open,  Golfresort Haugschlag, Duitsland. Prijzengeld: € 30.000 Leaderboard

 

12-13 PGA Holland, Twente Cup, Twentsche Golfclub. Leaderboard

 

9-12 Amateurs, Europees Landenteam Kampioenschap, Hilversumsche Golfclub. Leaderboard

 

9-12 Amateurs, Dames, Europees Landenteam Kampioenschap, Upsala Golfclub, Zweden. Leaderboard

 

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

 

10-13 ANA Inspiration, Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, Californië. Prijzengeld: $ 3.100.000

 

De winnaar van de ANA Inspiration springt na de laatste putt traditiegetrouw in Poppie’s Pond, de waterhindernis bij hole 18. Misschien dat de andere spelers ook een duik gaan nemen, want iedereen zal snakken naar wat verkoeling. Deze major wordt normaal gesproken in april gespeeld, maar door corona is het toernooi verplaatst naar september. En in deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen in Ranco Mirage, gelegen tussen Palm Springs en Palm Desert, lekker oplopen. Afgelopen weekend werd de 48 graden Celsius aangetikt... De voorspelling is iets koeler tijdens het toernooi, maar veertig plus is nog altijd goed mogelijk. Dus wordt het ook een gevecht tegen de zinderende hitte. De LPGA, niet altijd buigzaam als het om regels en voorschriften gaat (zie onder), heeft daarom besloten dat de caddies trolleys mogen gebruiken.

 

Geen Popov want "rules are rules..."

 

Bijna alle toppers zijn van de partij op Rancho Mirage, alleen titelverdedigster en nummer-1 van de wereld Jin Young Ko is in Korea gebleven. En Sophia Popov, de Duitse die onlangs op prachtige wijze het Women’s Open won op Royal Troon, mag niet meedoen. De LPGA houdt vast aan het spelersveld dat zich voor het toernooi in april had gekwalificeerd (net als de Masters dat doet bij de mannen, dus geen Daniel Berger in het veld in november). Dat alles onder het mom van “rules are rules”, en ondanks hevige kritiek wenst de LPGA ook voor Popov geen uitzondering te maken. Heel jammer, want de Duitse heeft met haar spel en haar spontaniteit de harten gestolen van veel golfliefhebbers. Anne van Dam, een heel goede vriendin van Popov, is gelukkig wel van de partij. De beste golfster van Nederland hoopt ongetwijfeld op de kampioensduik, maar het eerst doel is natuurlijk de cut halen. Dat lukte in 2019 niet, toen miste Van Dam met +9 ruim de cut.

 

Televisie: Ziggo Sport Golf: 14 september, 19:30 –21:00, samenvatting.

 

Leaderboard

 

10- 13 European Tour, Portugal Masters, Dom Pedro Victoria GC, Vilamoura. Prijzengeld: € 1.000.000

 

De European Tour blijft na de Andalucia Masters nog even in Zuid-Europa met twee opeenvolgende toernooien in Portugal. Volgende week het Portugal Open, deze week het Portugal Masters, uiteraard weer op Dom Pedro Victoria in Vilamoura. Na het gevecht met Valderrama – winnaar John Catlin eindigde zondag op +2 – gaan we in plaats van bogeys en dubbel bogeys vooral biries en eagles zien want er wordt heel laag gescoord op Victoria. In 2014 miste de Belg Nicolas Colsaerts in de Portugal Masters op een haar na een putt voor een ronde 59. Die eerste 59 op de European Tour kwam er vier jaar later eindelijk wel, op Victoria, en de Engelsman Oliver Fisher was de man die het voor elkaar kreeg.Vorig jaar won de Engelsman Steven Brown met ‘slechts’ -17, de vier edities daarvoor kwam de winnaar binnen met -20 of lager.

 

 

Weer topprestatie Besseling?

 

Vanuit Nederlands perspectief zijn we vooral benieuwd of Wil Besseling na zijn geweldige derde plaats op Valderrama weer in staat is een topprestatie te leveren. De 34-jarige Noord-Hollander heeft dit seizoen al € 203.417 bij elkaar geslagen en staat op plek 45 in de Race to Dubai. Naast Besseling komen ook Joost Luiten, afgezakt naar plek 121 op de wereldranglijst, Darius van Driel, Lars van Meijel en Daan Huizing aan de start in het met een miljoen euro gedoteerde toernooi. De European Tour zal blij zijn met de aanwezigheid van Tommy Fleetwood, want het spelersveld is niet bepaald indrukwekkend. De toppers richten het vizier vast op het US Open van volgende week.  

 

 

Televisie: Ziggo Sport Do en vrij12:00-14.00 en 15:00-18:00. Zat en zon 14:30-19:00

 

Leaderboard

 

10-13 PGA Tour, Safeway Open, Silverado Resort, North Course, Napa, Californië. Prijzengeld: $ 6.600.000

 

Het is echt waar, drie dagen na het einde van het seizoen 2019-2020, begint het nieuwe seizoen van de PGA Tour al weer. De mannen die afgelopen week streden om de winst in de FedEx Cup nemen vrij om hun dollars te tellen en om uitgerust aan de start te komen in het US Open van volgende week. Toch is er een leuk deelnemersveld met bijvoorbeeld Jordan Spieth, het volgen van zijn gevecht om de grote vorm van weleer terug te vinden blijft (voorlopig nog) fascinerend.

 

Televisie: Ziggo Sport Golf. Do en vrij 22:00–01:00 zat en zon 24:00–03:00

 

Leaderboard

 

9-12 Amateurs, Europees Landenteam Kampioenschap, Hilversumsche Golfclub (Heren). Upsala Golf Club, Zweden (Dames)

Een EK in eigen land, altijd mooi, maar vanwege corona helaas geen toeschouwers toegestaan. Voor Nederland spelen Jerry Ji, Nordin van Tilburg, Kiet van der Weele en Bob Geurts. Coach is Taco Remkes. Later vandaag op Golf.nl een voorbeschouwing op het toernooi.
De dames spelen hun toernooi in Zweden. Op Upsala Golf Club doen twaalf landen mee. Het wedstrijdformat is gelijk aan dat van de mannen op Hilversum. Voor Nederland komen Anne-Sterre Den Dunnen, Romy Meekers, Danielle Modder en Lauren Holmey in actie.