Topgolf

Besseling meldt zich in de top

Wil Besseling lijkt in de Andalucia Masters het beste voor het laatst te hebben bewaard. De Noord-Hollander is na dag drie in de top-10 terug te vinden. Joost Luiten daarentegen zakte na zijn goede dag gisteren vandaag weer weg in het klassement.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

De Andalucia Masters – in de volksmond ook wel de Valderrama Masters genoemd – zijn deze week een ware test voor de golfers. Wind en harde, hobbelige greens op een toch al niet makkelijke lay-out laten kleine foutjes niet toe.

Onder par

Slechts weinigen kunnen op deze baan in deze week onder par gaan. Joost Luiten deed het gisteren en vandaag presteerde Wil Besseling dat. Een eagle en drie birdies tegenover drie bogeys brachten hem op een score van 69 slagen, veruit zijn beste ronde van de week (75, 72).
De Nederlander, die al hele seizoen van zich doet spreken op de European Tour, rukte daardoor op naar de top-10, twintig plekken hoger dan waar hij de tweede dag begon. Bovenin heeft de Amerikaan Catlin zich (voorlopig) enigszins losgemaakt van het veld, maar Besseling heeft morgen absoluut kans op het podium. 'Het was een goede dag', vond ook Besseling zelf. 'Ik voel me lekker en was van de tee ook wat beter dan gisteren. Ik ben geduldig bleven en hier en daar viel een puttje. Toch mooi.'

Luiten

Joost Luiten had gisteren een goede dag, maar vandaag was het weer een stuk minder. Bogeys op 1 en 2 zetten de toon voor een matige ronde, waarin plek was voor maar één birdie en nog eens drie bogeys. De Bleiswijker leverde dertien plekken en staat nu rond plek 50. Besseling en Luiten zijn nog de enige twee Nederlanders actief in het Spaanse toernooi. Lars van Meijel en Darius van Driel misten vrijdag de cut.

Volop spanning

Morgen is er genoeg te beleven op Valderrama. De Amerikaan John Catlin, die met twee slagen voorsprong aan de derde ronde begon, is ook de leider na 54 holes. Maar bogeys op 17 en 18 voorkwamen dat hij met een nog grotere marge aan de laatste 18 holes zou beginnen. Catlin is wel de enige speler onder par na 54 holes (-2). Martin Kaymer staat met twee slagen achterstand tweede. Besseling, gedeeld zesde, heeft vijf slagen achterstand op de koploper. 

Leaderboard

 

Lees meer over
Topgolf European Tour