Topgolf

Joost Luiten kan geen jump maken

Mindere drives waren er de oorzaak van dat Joost Luiten op de derde dag van het PGA Championship meer problemen moest oplossen. Dat lukte niet altijd.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anders dan op de eerste twee dagen was Luiten in de derde ronde van de eerste major van het jaar minder ‘zeker’ van de tee. Hij raakte minder fairways en moest vaker vanuit de meedogenloze rough op TPC Harding ‘corrigeren’. En dat ging niet altijd goed. Ook op de greens liet Luiten meer liggen. Hij miste enkele cruciale putts van twee tot drie meter voor par en daarmee is grotendeels zijn verhaal van de dag wel verteld.

Niet met Woods

Luiten begon zijn ronde met een bogey, kwam op 5 terug met een birdie. Bogeys op 6 en de lastige 9 maakten het voor hem lastig om de positie waarmee hij de dag was begonnen (31ste) te verbeteren. Na de turn hield hij de schade beperkt tot één bogey op 12, maar dat kon niet voorkomen dat Luiten terugzakte naar de 59ste positie. Hij speelt zondag de laatste ronde in het gezelschap van de Zuid-Afrikaan (maar met het oog op de Olympische Spelen nu uitkomend voor Slowakije) Rory Sabbatini en helaas niet aan de zijde van Tiger Woods, die na drie dagen dezelfde score heeft als Luiten: +2 voor het toernooi.

Dustin Johnson

Ook leider Haotong-Li had in de derde ronde moeite met de wind en de baan op TPC Harding in San Francisco.
De Chinees die de derde dag begon met een voorsprong van twee slagen, leverde net als Luiten een kaart met 73 slagen in en viel uit de top-10. De leiding is nu in handen van Dustin Johnson, die een ‘65’ noteerde, net als zijn landgenoot Scottie Scheffler. Laatstgenoemde en Cameron Champ liggen een slag achter op Johnson (-9). De beste European is Paul Casey op -7.

Leaderboard