Golfreizen

Goed voorbereid op golfvakantie

Heerlijk toch, zo'n golfvakantie? Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je met familie of golfvrienden op die droombestemming bent gearriveerd en je lekker onbezorgd kunt golfen?

Je hebt natuurlijk golfreizen in alle soorten en maten en vooral naar veel bestemmingen. Heel veel bestemmingen. Misschien dat je door het lezen van dit artikel op het beste idee voor het vinden van jouw golfvakantie wordt gebracht.

Zelf boeken of via een reisbureau?

Ga je een golftrip maken of ben je een golfvakantie aan het plannen? Je kunt op twee manieren te werk gaan. Je kunt de reis helemaal zelf boeken. Dat betekent dat je zelf het hotel zoekt en boekt, starttijden vastlegt, autohuur regelt, ga maar door.
Je kunt de hulp inschakelen van een golfreisbureau. De golfreisaanbieders hebben allerlei arrangementen op diverse bestemmingen in de aanbieding maar kunnen ook een reis naar wens samenstellen.
Soms is het voordeliger om alles zelf te boeken maar soms ook niet; de golfreisbureaus krijgen namelijk hoge kortingen bij hotels en golfbanen. Waar je ook voor kiest, op deze pagina helpen we je verder.

Reisbureaus

Op zoek naar een goed reisbureau? Bekijk de lijst met golfreisaanbieders. Kijk naar het aanbod op de website van de reisbureaus en bel de bureaus als je vragen hebt. Huur een ruime auto omdat er naast personen ook golftassen in moeten. Kijk ook altijd naar de annuleringsvoorwaarden.
Golfreisbureaus krijgen hoge kortingen bij hotels en golfbanen

Voordeelweken

De grote golfreisbureaus hebben elk jaar voordeelweken waarin reizen met flinke korting worden aangeboden. Zo heeft Golftime Travel de Waanzinnige Winterzon Weken en Pin High Golftravel de Crazy Days. KLM biedt kortingen aan in de Werelddeal Weken.

Vakantiebeurs

Inspiratie nodig? Elk jaar in januari wordt in Utrecht de Vakantiebeurs gehouden.

Vroeg boeken of last-minute?

Of je nou zelf boekt of een reisbureau benadert, vroeg boeken heeft veel voordelen. Maanden van tevoren zijn er vaak nog goedkope vliegtickets te koop en je kunt dan nog de beste starttijden op golfbanen reserveren. Als je kort van te voren een reisbureau benadert, dan is het soms moeilijk om een starttijd te krijgen op een ideale tijd, bijvoorbeeld 11 uur 's ochtends. Aan de andere kant zijn last-minute aanbiedingen vaak aantrekkelijk geprijsd. Maar op het laatste moment valt er vaak minder te kiezen. 

(Beter) leren golfen op reis

Een alternatief voor een gewone golfvakantie is een clinicreis waarbij je golf leert of les volgt. Eén of meer professionals begeleiden de reis en geven les op de oefenfaciliteiten en in de baan. Tijdens zo'n vakantie kan men soms al het handicap-54 bewijs (GVB) halen. Er zijn ook veel clinicreizen voor gevorderde golfers die beter willen worden terwijl ze van een vakantie en mooi weer genieten. Lessen worden gecombineerd met spelen. Lees meer op de pagina Clinicreizen: golfles in het buitenland.

Toernooireizen

Op toernooireizen spelen de deelnemers enkele dagen van de golfvakantie een toernooi. Soms is zo'n toernooireis een pro-am: een wedstrijd met pro's en amateurs.

Golftas mee in vliegtuig

De meeste golfers willen hun eigen golftas meenemen als ze met golfvakantie gaan. Als je met het vliegtuig reist, dan verschillen de tarieven en het maximale aantal kilo's per maatschappij. Lees hiervoor het artikel Golftas in het vliegtuig: wat zijn de tarieven

Een goede travelbag

Als je de clubs meeneemt in het vliegtuig, dan heb je een goede travelbag nodig om de stokken te beschermen. Lees het artikel Golftas mee op reis: tips.

Autohuur

Als je een golfreis boekt via een reisbureau, dan kan het reisbureau zich ontfermen over de autohuur. Als je zelf een auto huurt, bekijk dan goed wat de afspraken zijn over schade, benzine en verzekeringen. Pin High geeft op deze pagina goede tips over de huur van een auto. De ANWB heeft ook een lijst met tips.

Clubs huren op golfvakantie

Als je gesjouw wilt vermijden kun je overwegen om clubs te huren op het vliegveld van aankomst of op de plaats van bestemming. Een andere mogelijkheid is om je eigen clubs van tevoren naar je reislocatie te sturen. Lees meer op de pagina Clubs huren op golfvakantie of stuur je clubs vooruit.

Banen zoeken

Op zoek naar een buitenlandse golfbaan? Ga naar de pagina Zoek een buitenlandse baan of raadpleeg de Leadingcourses-ranglijsten met de best gewaardeerde golfbanen in het buitenland. Starttijden op Europese banen boeken? Dat kan via de baan zelf of via een reisbureau maar het kan ook online via Leadingcourses.com.

Grain

In warme landen heb je op de greens soms te maken met grain, het Engelse woord voor vleug. Dat wil zeggen dat het gras schuin groeit en dit heeft veel invloed op de balrol. In dit artikel legt Joost Luiten uit hoe je beter scoort op greens met grain.

Handicaplimiet

Op de meeste golfbanen in de wereld ben je welkom met handicap 54 of lager maar houd er bij het boeken van golftrips rekening mee dat sommige courses bijvoorbeeld een maximale handicap van 24 vereisen. Je digitale NGF in de app GOLF.NL kan zeker van pas komen.

Op vakantie je handicap verbeteren

Sinds 2015 kun je ook in het buitenland qualifying rondes spelen die meetellen voor je handicap. Dus tijdens je vakantie aan je handicap werken is ook mogelijk. Lees hier waar buitenlandse qualfying kaarten aan moeten voldoen.

Verzekeringen

Bij een golfreis naar het buitenland is het verstandig om je goed te verzekeren. Kijk wat je bestaande (reis)verzekeringen dekken en overweeg een verzekering voor je clubs, die kunnen bij een reis per vliegtuig schade oplopen. Daarnaast kun je het slachtoffer zijn van diefstal. Er zijn verzekeraars die een gecombineerde golfuitrusting- en hole-in-one-verzekering aanbieden.

Kleding

Op veel buitenlandse golfbanen is een polo met kraag verplicht. Bedenk ook dat het ook in warme landen soms koud kan zijn: in de vroege ochtend en 's avonds. Neem dus ook genoeg warme golfkleding mee. Op banen met cactussen is een lange broek aan te raden...

Lees meer over
Reizen