Topgolf

'Don’t Stop Believin!' Uitzinnige Rory McIlroy toont karaoke-kunsten na zege met Shane Lowry

Wat in oktober begon tijdens een lunch met heel wat alcohol, eindigde gisteravond met de beker bij de Zurich Classic. De (Noord-)Ierse Rory McIlroy en Shane Lowry kwamen na een heus 'David tegen Goliath-duel' bovendrijven in de play-off… en het bleef nog lang onrustig in New Orleans!
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Rory McIlroy die op het podium uit volle borst Don’t Stop Believin van Journey meezingt. Had jij ‘m op je bingokaart voor 2024 staan? Biertje in de ene hand, een microfoon in de andere en gaan. Het leek er bijna op of Europa voor eigen publiek de Ryder Cup had gewonnen. De honderden (Amerikaanse) golffans smulden ervan, net als koppelpartner Shane Lowry, die toekeek en er het zijne van dacht.

Zo vals als Rory’s karaoke-kunsten klonken, zo slecht zag het er voor de Ryder Cup-vrienden uit na een paar bogeys aan het begin van de foursomes op zondag. McIlroy en Lowry hadden echter het geluk dat de koppels bovenaan het leaderboard ook niet echt wegliepen en met vier birdies rond de turn bleven ze helemaal in de race. Op dat moment waren Chad Ramey en Martin Trainer al in het clubhuis na een daverende 63 (-9) om het target voor alles en iedereen op -25 te zetten.

Uit de tenen

Het moest bij McIlroy en Lowry zo’n beetje uit de tenen komen, maar na een birdie-bogey-birdie finish kwamen ook zij op deze score uit. ‘Utah boys’ Zac Blair en Patrick Fishburn, als leiders begonnen en lange tijd frontrunners, gooiden met een tweede dubbel-bogey van de dag op 17 ondertussen hun eigen ruiten in, waardoor het een play-off werd op TPC Louisiana. De Ierse majorwinnaars tegen Ramey en Trainer, voor wie een overwinning op meerdere vlakken (geld, punten, status op de PGA Tour) een hoop zou betekenen. Een soort David tegen Goliath dus, eigenlijk.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Dat Ramey en Trainer hun laatste bal alweer drie uur geleden geslagen hadden, was wel te zien bij de tweede slag van Ramey op de par-5 18de. Die ging keihard linksaf richting de tribunes, waarna zijn Frans-Amerikaanse partner ook een tegenvallende derde sloeg. Lowry had zijn partner tegelijkertijd in de bunker naast de green gelegd. Het werd par voor de Europeanen, waarna hun tegenstanders de kans om de play-off te verlengen lieten liggen. Trainer ‘duwde’ de putt eruit.

Debuut om niet snel te vergeten

“Het is natuurlijk altijd cool om een event op de PGA Tour te winnen, maar om het dan ook nog met één van je beste vrienden te doen… We kennen elkaar al zo lang, waarschijnlijk meer dan twintig jaar. Dus om je te bedenken waar we vandaan komen en waar we nu samen staan, is echt heel gaaf”, zei McIlroy, die in New Orleans een debuut kende om niet snel te vergeten. 

Lowry, de laatste tijd vooral worstelend met zijn putter, gaf toe dat zijn partner hem op de rug had genomen en dat het van diep moest komen. Voor de 37-jarige Ier was het pas zijn eerste overwinning op de PGA Tour sinds The Open, in 2019 op Royal Portrush. De felicitaties voor de Ryder Cup-helden stroomden na afloop binnen. Luke Donald was als trotse captain één van de eersten. 

Uitslag

LIV in Australië: één groot succes 

Australië liep dit weekend weer uit voor LIV Golf. In Adelaide kwamen er verdeeld over drie toernooidagen maar liefst 94.000 fans door de poorten. Zij kregen wat ze wilden, want Cameron Smith leidde Ripper GC naar de overwinning in het teamklassement. Het Australische kwartet, verder bestaand uit Lucas Herbert, Matt Jones en Marc Leishman, won na een play-off van de Zuid-Afrikanen van Stinger GC. Smith maakte zelf de winnende putt. In de individuele rangschikking trok de Amerikaan Brendan Steele (HyFlyers GC) aan het langste eind met een totaal van -18. 

Met name op hole 12 van The Grange Golf Club, omgedoopt tot ‘Watering Hole’, was het de hele week erg gezellig. De drank vloeide er rijkelijk en de bekertjes vlogen door de lucht, maar één caddie hield daar nog wel wat hoofdpijn aan over. Zie hieronder waarom. 

Uitslag

Back-to-back

Op de LPGA was het een bekend gezicht dat er met de titel vandoor ging in het JM Eagle LA Championship. Hannah Green won twaalf maanden geleden al en ging zondag op herhaling op de uitdagende baan van Wilshire Country Club. De 27-jarige Australische had aan het einde van de rit een voorsprong van drie slagen op Maja Stark uit Zweden, die voor de tweede keer op rij tweede werd op de LPGA. Green, begin vorige maand ook al de beste in Singapore, begon haar backnine met een chip-in op 10 en heel spannend werd het richting de eindstreep niet. De eagle op 15 hielp daar ook bij. Ze streek met haar overwinning een fraaie cheque van ruim 562.000 dollar op.

Uitslag