Topgolf

Daan Huizing mist starttijd in Japan: 'Het ergste wat kon gebeuren is gebeurd'

Het ISPS Handa Championship eindigde voor Daan Huizing op een wel heel teleurstellende wijze: diskwalificatie vanwege het missen van zijn starttijd. Joost Luiten speelde ook geen hoofdrol in het door thuisspeler Yuto Katsuragawa gewonnen toernooi.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

 Daan Huizing had voor de laatste ronde van het ISPS Handa Championship Japan een starttijd van 07.23 uur. Maar de Nederlander verscheen niet op de eerste tee van de Gotemba Course van de Taiheiyo Club. “Het ergste wat kon gebeuren is gebeurd, we hebben onze tee-time gemist”, aldus Huizing. “Mijn telefoon is op de een of andere manier niet opgeladen vannacht en dus niet afgegaan en die van Daniëlle (Huizings vrouw en caddie, red) ook niet. Daniëlle schrok om 07.20 uur pas wakker, dus het was kansloos. Onbegrijpelijk hoe dit kon gebeuren, we zijn er echt stuk van.”

Joost Luiten

Joost Luiten sloeg om 07.56 uur af voor zijn laatste ronde. De 38-jarige golfer wist geen sprong te maken in het klassement met een ronde 71(+1). De zesvoudig winnaar op de DP World Tour kwam met een totaal van -1 uit op de gedeelde zestigste plaats.

In de Race to Dubai zakt Luiten twee plekken naar de zestigste positie. Huizing is 79ste en Darius van Driel levert twee plaatsen in en staat nu twaalfde. Van Driel speelde niet in Japan omdat hij net als Johannes Veerman niet tijdig een zakenvisum wist te regelen. Van Driel, Luiten en Veerman treden komende week aan in China, Huizing heeft besloten dat toernooi over te slaan. 

Japans succes

Het met 2.250.000 dollar gedoteerde ISPS Handa Championship werd een prooi voor Yuto Katsuragawa. Dankzij een ijzersterke slotronde in 63 slagen kwam de Japanner uit op -17, drie slagen beter dan de Zweed Sebastian Söderberg. De Japanse golfers worden steeds succesvoller op de DP World Tour. In februari won Rikuya Hoshino in Qatar en vorige maand was Keita Nakajima de beste in het Indian Open. Naast de 356.625 euro verdient Katsuragawa uiteraard ook vol speelrecht op de DP World Tour. 

Leaderboard

Race to Dubai

Challenge Tour

De Challenge Tour was voor de tweede opeenvolgende week in Abu Dhabi. Van de zes landgenoten die aantraden, haalden er drie de cut. Met een score van -6 werd Vince van Veen met een gedeelde 27ste plaats de beste Nederlander op Saadiyat Beach Golf Club. Kiet van der Weele eindigde met een slag meer op de 36ste plaats en Wil Besseling werd met een totaal van -1 49ste. Lars van Meijel miste de cut op een slag, Lars Keunen (73-76) en Wouter de Vries (69-83!) kwamen ruim tekort. 

Wilco weer niet

Wilco Nienaber leek op weg naar de titel, maar net als een week eerder toen de Zuid-Afrikaan met een laatste ronde van 75 door het ijs zakte, ging hij ten onder aan de druk. De longhitter had met vier holes te spelen drie slagen voorsprong maar hij eindigde bogey-bogey-par-bogey en werd tweede. Rasmus Neergaard-Petersen profiteerde van de ineenstorting van Nienaber. De 24-jarige Deen won zijn tweede toernooi dit seizoen en heeft een ruime voorsprong in de Road to Mallorca, de jaarranglijst. 

Leaderboard

Belgische zege

Belgisch succes op de Ladies European Tour. In het SA Women’s Open op Erinvale Country and Golf Estate was Manon de Roey oppermachtig. De 32-jarige Antwerpse, die dit jaar al meerdere top 10 noteringen had behaald, won met vier slagen voorsprong. Romy Meekers kwam met een totaal van +2 uit op de gedeelde 34e plaats. Pasqualle Coffa miste de cut op drie slagen.

Leaderboard