Golfreizen

Dit zijn de bucketlistbanen van de 6 redactieleden: ‘Wie regelt de uitnodiging?’

Wat is er lekkerder dan wegdromen bij de gedachte aan een van je bucketlistbanen. De zes redactieleden hebben ieder één baan uitgelicht. Droom met ons mee.
Beeld: Lofoten Links - Kevin Murray

Beeld: Lofoten Links - Kevin Murray

Welke golfbaan prijkt bij jou bovenaan de wensenlijst?

Niels Hooft (video producer) steekt als eerste zijn vinger in de lucht

“Dat is St. Andrews, en dan de Old Course! Laat ik daar maar direct duidelijk over zijn. En consequent trouwens, want ik mocht in 2015 ook aangeven welke baan mijn bucketlist aanvoert. Toen noemde ik ook The Old Course en ik blijf trouw aan de Schotse linksbaan, die bekendstaat als ‘Home of Golf’.

Eerlijk toegegeven, er zijn golfbanen die ik visueel aantrekkelijker vind, maar St. Andrews is meer dan alleen de golfbaan. Het is de hele historie die het stadje ademt. Tijdens The Open in 2015 heb ik veel gezien van de baan en de omgeving, maar helaas heb ik er zelf niet gegolft.

Het gaat vast een keer gebeuren en dan zal het wachten beloond worden met een prachtige ervaring. Of ik dan ga vloggen? Nee, ik ga dan even alleen met mijn golftas. En als ik er dan toch ben, speel ik alle zeven golfbanen van St. Andrews en rijd ik nog verder noordwaarts langs de Schotse kust. Goed, ik droom en spaar even verder…”

St Andrews Olf Course - Niels Hooft en Chris Veldkamp

Maaike Olde Olthof (Content Manager) gaat op zoek naar het extreme en de jongste baan in dit rijtje

“Ik kom natuurlijk net kijken in de golfwereld met mijn kersverse handicapregistratie, maar ik wil graag naar ‘Legend Golf and Safari Resort’, omdat ik er nog niks van kan en wel van uitdaging houd. Ik ben gek van het Afrikaanse continent en houd van het klimaat van Zuid-Afrika.

Dit is een mega-extreme baan, maar ik houd van uitersten. De baan heeft een hole die beschreven wordt als de meest extreme ter wereld; de Xtreme 19th, ‘s werelds hoogste en langste par-3-hole. Om de tee te bereiken moet je eerst per helikopter vervoerd worden. Dat alleen is al een must-see.

Ik houd (vooralsnog) van bunkerslagen en laat de green van deze hole nu de vorm van het Afrikaanse continent hebben én volledig omringd worden door een bunker (te zien op de foto, goed zoeken… best hoog hè?!) Beter kan het voor mij niet, lijkt me. Oh…, en wist je dat Phil Collins een dubbel bogey gemaakt heeft op de Xtreme19th? Dat kan ik natuurlijk beter! Wie regelt de uitnodiging?”

Beeld: Getty Images

Stef Swagers (redacteur) geeft een heel andere reden voor de keuze van ‘zijn baan’

“Ik wil graag naar Club de Campo del Mediterráneo. Dat is de thuisbaan van mijn favoriete golfer Sergio Garcia. Ik ben fan sinds 2008 en het is eigenlijk gek dat ik daar nog nooit geweest ben. De baan in Boriol - op 80 kilometer van Valencia - is vier keer gastheer geweest van een toernooi op de DP World Tour (van 2008 tot en met 2011). Ik kan mij bijna alle holes voor de geest halen, dus nu wil ik er zelf herinneringen maken. Het liefst met García in de flight natuurlijk, maar de meeste dromen zijn bedrog…

Overigens kan ik hier sportief gezien wel weken vertoeven. Er zijn ook tennis- en padelbanen, twee andere sporten die ik naast golf graag beoefen. Ik ga eerst Sergio even bellen, heeft iemand zijn nummer?”

Club de Campo del Mediterraneo - homecourse van Sergio Garcia
Beeld: Getty Images

Brad White (grafisch ontwerper) wil naar een onbereikbare baan

“Mijn antwoord is vrij duidelijk: natuurlijk wil ik graag naar Augusta National in de VS. Deze golfbaan is speciaal omdat ik meer tijd heb besteed aan het kijken naar spelers op deze baan dan welke andere baan ter wereld ook.

De slogan van Augusta National is "A tradition unlike any other". Die blijft bij mij hangen als een herinnering uit mijn kindertijd. Ik keek - over tradities gesproken - The Masters altijd samen met mijn vader, elke dag, hole voor hole. De cirkel is rond als ik deze herinneringen kan herbeleven met mijn vader. Maar goed, het is een besloten baan, dus het zal voorlopig bij herinneringen blijven. Ik sla de ligging van Rory Mcllroy in de azalea’s op deze foto wel over trouwens.”

Rory Mcllroy in Azalea's Augusta National
Beeld: Getty Images

Sietse Herrema (redacteur) gaat niet voor de originaliteitsprijs

“De originaliteitsprijs gaat bij deze aan mij voorbij. Alhoewel, als ik bovenstaande opsomming bekijk, valt dat misschien wel mee met mijn keuze voor The Royal Dornoch. Deze Schotse baan staat steevast in de top(lijstjes) van mooiste golfbanen ter wereld.

Toch ga ik voor het cliché: met een draagtasje en een paar clubs de wind en links trotseren. Het liefst met mijn vader. Golf zoals het ooit begon, want ze speelden hier al sinds 1616. Dat het wat moeite kost om er te komen - Dornoch ligt in het hoge noorden van Schotland - neem ik op de koop toe en maakt de ervaring alleen maar mooier.” 

Dornoch Links
Beeld: Getty Images

Eefje Bijnen-Kievits (redacteur) gaat voor een unieke ervaring langs de Noorse Fjorden

“De oplettende lezer heeft opgemerkt dat mijn achternaam sinds 15 september dit jaar is veranderd. In onze zoektocht naar een midweek weg voor een huwelijksreis die wij nog tegoed hebben, staat Lapland hoog op onze lijst. Nu twijfelen wij nog tussen golfen op Lofoten Links (zie foto bovenaan het artikel) of het ‘gewoon’ ontdekken van winters Lapland.

Bij het idee dat je er in het seizoen ook midden in de nacht kunt spelen en je in deze omgeving ogen tekort zult komen, loopt het water me in de mond. Zie hier alleen al de video op hole 2…”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.