Beleving en inspiratie

Oeps, voel jij je hier als golfer aangesproken?

De haat-liefdeverhouding tussen golfer en bal is intens. Legendarische verhalen over golfballen zijn er legio. We hebben er drie voor jou. Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leuke filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Bal gehakt

Hoe lang kun je golfbal eigenlijk bewaren? Nou, dat ligt er helemaal hoe je ’m bewaart. Scott Cameron vond op een wel heel merkwaardige plek een golfbal, die de tand des tijds goed bleek te hebben doorstaan. Wat is het verhaal? Cameron (ja, wij vinden het op zijn minst ook een beetje verdacht dat zijn naam veel lijkt op die van de beroemde putter Scotty Cameron) woont al jaren in Engeland, maar keert zo nu en dan terug naar Canada waar hij opgroeide en zijn ouders wonen. Op de plaatselijke golfclub, de Walkerton Golf & Curling Club in Bruce County, helpt hij dan zijn vader met klusjes, zoals het ruimen van bomen.

Scott Cameron met zijn trofee

Prima conditie

Bij het hakken van het hout ontdekte hij ineens een bal in de stam. Afgaande op het aantal ringen schatte Cameron de gebeurtenis – een bal die in de boom werd geslagen - zo’n twintig jaar oud. De bal was volgens de Engelse Canadees nog in een prima conditie. Cameron dacht zich te kunnen herinneren ongeveer twintig jaar geleden zelf een golfbal op deze plek te zijn kwijtgeraakt, maar het lijkt hem stug dat het juist deze Top Flite was. “Statistisch haast onmogelijk.” Bron: CBC Canada

Bal in de boomstam
Beeld: Beelden: Scott Cameron

Beelden: Scott Cameron

Drie ballen bingo

Ballen kwijtraken, het hoort bij het leven van een golfer. Het is alleen vervelend dat we soms na drie verloren ballen tijdens één ronde er ondubbelzinnig op worden gewezen dat drastische maatregelen gewenst zijn…

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Golf Digest (@golfdigest)

Geen strijkijzer?

Over drastisch gesproken. Waar zijn de tijden gebleven dat we dit soort klusjes met een strijkijzer regelden? Misschien niet heel goed te zien, maar hier verlost zus broertje van een losse tand door een bal aan een touwtje (en het touwtje aan de tand) weg te slaan. Minstens zo imponerend als de durf van het jongetje is overigens de swing van zijn zus. En wij van Sweetspot zijn echt kieskeurig als het gaat om het uitdelen van complimenten.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door ZIRE GOLF (@ziregolf)

Lees meer over
Fun