Montgomerie Maxx Royal
Montgomerie Maxx Royal
Montgomerie Maxx Royal
Carya GC
Carya GC
Kuşadası International Golf
LykiaLinks Antalya
National GC
Sueno GC, Dunes Course
Sueno GC, Pines Course
Gloria GC, New Course
Gloria GC, New Course
Gloria GC, New Course
Titanic GC

Best gewaardeerde banen in Turkije

10 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Turkije.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in Turkije? Hieronder vind je de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. (Het cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.)

  1. The Montgomerie Maxx Royal 8,5
  2. Carya GC 8,3
  3. Kuşadası International Golf 8.3
  4. Cornelia GC 8,1
  5. Antalya GC 8,1
  6. LykiaLinks Antalya 8,0
  7. National GC Antalya 7,9
  8. Sueno GC 7,9
  9. Gloria GC 7,8
  10. Titanic GC 7,8

Alle banen in de top 10 behalve Kuşadası zijn in de buurt Belek, een kuststad ten oosten van Antalya. Kuşadası ligt in de gelijknamige badplaats, 90 kilometer ten zuiden van Izmir.

De Tour in Turkije

Tot 2013 waren er alleen kleinere toernooien in Turkije zoals de European Club Cup Trophy. Die toernooien werden meestal gespeeld op banen bij Istanbul: Kemer GC en Klassis GC.

In de jaren negentig wees de Turkse overheid Belek aan als geschikt gebied om golfbanen aan te leggen en golftoerisme te ontwikkelen. Er werden verschillende golfbanen aangelegd door bekende internationale architecten en en in 2013 was een van die banen, The Montgomerie Maxx Royal, gastheer van het eerste nationale open, het Turkish Airlines Open.

Tiger Woods werd uitgenodigd om het toernooi en golftoerisme te promoten en kreeg 2,3 miljoen dollar betaald voor zijn deelname en pr-activiteiten. Er werd een video gemaakt waarin Tiger op de beroemde Bosporus Brug in Istanbul van Azië naar Europa sloeg. Het verkeer aan één kant van de brug werd helemaal stilgezet voor de intercontinentale slag, maar aan de andere kant reden de auto's door. 'De wind kwam van links en met iets te veel afwijking naar rechts hadden we een nationaal incident gehad', zei Woods na de publiciteitsstunt. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Het Turkish Airlines Open, onderdeel van de European Tour, wordt sinds 2013 elk jaar gespeeld, eerst op The Montgomerie Maxx Royal en sinds 2016 op Regnum Carya Golf & Spa Resort. Er is sinds 2014 ook een wedstrijd van de Challenge Tour, de Turkish Airlines Challenge. De wedstrijd is gespeeld op National GC en Gloria GC. Gloria heeft een Old en een New Course.

Tussen 2008 en 2016 is in Belek het Turkish Airlines Ladies Open gespeeld, een wedstrijd van de Ladies European Tour op National GC. Christel Boeljon won de wedstrijd in 2011 en 2012. 

Met golfvakantie naar Turkije

Er zijn ongeveer 25 golfbanen in Turkije, waarvan zo'n 15 in Belek, en al die banen richten zich op buitenlandse toeristen. Er zijn wel nationale golfers maar het zijn er niet veel: bij de Turkse Golf Federatie zijn ongeveer 12.000 golfers geregistreerd.

Belek is de Turkse Riviera. De streek aan de Middellandse Zee heeft een heerlijk klimaat. Het vliegveld van Antalya ligt vlakbij (30 kilometer) en er zijn tientallen hotels, vaak all-inclusive. De meeste banen van Belek liggen in mooie dennen- en pijnbomenbossen. Bij Pin High, Golftime en andere reisbureaus kun je korte en lange golfvakanties naar Belek boeken. Op de websites Leadingcourses.com en top100golfcourses.com vind je veel nuttige informatie over alle banen.

Een van de zeges van Christel Boeljon op National GC:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees ook:
De best gewaardeerde banen in Marokko
De best gewaardeerde banen op Cyprus
De best gewaardeerde banen in Portugal
De best gewaardeerde banen in Duitsland
De best gewaardeerde banen in Zweden
De best gewaardeerde banen in België
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}