Golfclub Adamstal
Golfclub Adamstal

Best gewaardeerde banen in Oostenrijk

8 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en wij nemen op GOLF.NL elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Oostenrijk.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in Oostenrijk? Hieronder staat de top 10 met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer* dat golfers geven.

  1. GC Adamstal 9,0 (ten zuidwesten van Wenen)
  2. Colony Club Gutenhof 8,8 (ten zuiden van Wenen)
  3. Fontana GC 8,6 (ten zuiden van Wenen)
  4. Golfpark Mieminger Plateau 8,6 (ten westen van Insbruck)
  5. GC Am Mondsee 8,4 (ten oosten van Salzburg)
  6. Golf Eichenheim 8,4 (bij Kitzbühel)
  7. G&CC Schloss Pichlam 8,4 (in de deelstaat Stiermarken)
  8. Golf- & Landclub Achensee 8,3 (ten noordoosten van Inssbruck)
  9. GC Millstätter See 8,3 (in Karinthië)
  10. G&CC Dachstein Tauern 8,3 (in de Dachstein Tauern Region)

De Tour in Oostenrijk

Deze week is de European Tour op een van de banen in het Alpenland: op Diamond Country Club wordt de Shot Clock Masters gespeeld. Diamond CC is ook vaak gastheer geweest van het Lyoness Open, het toernooi dat Joost Luiten in 2013 won. De baan krijgt van golfers gemiddeld een 7,8 en staat niet in de top 10 van Oostenrijk.

Het Lyoness Open werd van 2006 tot en met 2009 gespeeld op Fontana GC, nummer drie op de ranglijst.

Bergen en meren

Oostenrijk telt 150 banen en de golf courses zijn door hun fraaie locaties - bijna altijd een bergdecor - heel populair bij internationale toeristen. 'Hoge witte bergtoppen, grote meren, mooie dalen en pittoreske dorpjes zijn de ingrediënten van onze golfreizen in Oostenrijk', zegt Pin High Golftravel, een van de reisbureaus die arrangementen in Oostenrijk aanbiedt. De jury van de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) bekroonde Oostenrijk in 2005 als de ontdekking van het jaar en de reisbestemming van de toekomst.

De golfclubs in het land liggen relatief dicht bij elkaar, de prijzen zijn zeer redelijk en heel wat golfbanen hebben een hotel met spa op of naast het terrein. De beste periode voor een golfvakantie naar Oostenrijk is van mei tot en met september. Op de websites Leadingcourses.com en golfinfo.at vind je veel nuttige informatie over golf in het land met 8,7 miljoen inwoners. 

Bekijk hier beelden van de nummer 1 in Oostenrijk volgens golfers: GC Adamstal. Bezoekers kunnen kiezen tussen een 18-holes wedstrijdbaan en een 9-holes baan van architect Jeff Howes. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


*Het gemiddelde cijfer betreft de waardering van golfers voor de golfbaan, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.


Lees ook: 
De best gewaardeerde banen in Italië
Slapen op de golfbaan: Dolomitengolf Hotel & Spa in Oostenrijk


Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}