Circolo Golf Villa d'Este
Circolo Golf Villa d'Este, de best gewaardeerde golfbaan in Italië

De best gewaardeerde golfbanen in Italië

1 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en we nemen op GOLF.NL elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Italië.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen Italië? Hieronder staat de top 10 met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer* dat golfers geven.

 1. Circolo Golf Villa d'Este 8,9 (bij het Comomeer ten noorden van Milaan)
 2. Royal Park Golf I Roveri 8,7 (ten noorden van Turijn)
 3. Circolo Golf Torino La Mandria 8,7 (ten noorden van Turijn)
 4. Circolo Golf Bogogno 8,5 (ten westen van Milaan)
 5. Toscana Resort Castelfalfi 8,4 (ten westen van Florence)
 6. Dolomiti Golf Club 8,4 (in de Dolimieten)
 7. Golf Club Biella Le Betulle 8,4 (ten westen van Milaan)
 8. GardaGolf Country Club 8,4 (vlakbij Verona)
 9. Menaggio & Cadenabbia Golf Club 8,3 (bij het Comomeer ten noorden van Milaan)
 10. Golfclub St. Vigil Seis 8,3 (bij Bozen in de Dolomieten)
  De complete Golfers' Choice ranglijst van Italië

De meest gewaardeerde Italiaanse baan, Circolo Golf Villa d'Este, was tot 1972 geregeld gastheer van het Italiaans Open. Op GardaGolf (nr 8) wordt deze week het Italiaans Open van de European Tour gespeeld (zonder Joost Luiten die opnieuw aan zijn pols geblesseerd is).

Golf-eten-golf

Italië telt ongeveer 250 golfbanen. Het beste seizoen voor golf in het land is van mei tot oktober. De golfcultuur is er anders dan in West-Europa. Veel Italianen gaan eerst negen holes spelen, dan uitgebreid eten, dan nog eens de baan in voor negen holes. De keuken op de meeste golfclubs is daarom heel erg goed.

Ryder Cup

In 2022 zal de Ryder Cup voor het eerst in Italië gespeeld worden. Het tweejaarlijkse duel tussen Europa en de VS wordt gespeeld op de Marco Simone Golf & Country Club. Deze baan vlakbij Rome staat nu niet in de top 10 maar dat kan veranderen: Marco Simone G&CC zal de komende jaren nog flink aangepast worden voor het grootste toernooi van de wereld. Hoewel er geruchten zijn dat het geld op is en de renovatie niet gerealiseerd kan worden; boze tongen beweren zelfs dat de Ryder Cup van Italië afgepakt zal worden.

Bekijk hier beelden van de nummer 1 in Italië volgens golfers: Circolo Golf Villa d'Este.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


*Het gemiddelde cijfer betreft de waardering van golfers voor de golfbaan, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.


Lees ook: 


Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}