The National golf Brussel
The National, de beste Belgische baan volgens golfers

De beste banen in België en Nederland

30 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Waar kun je golfen op de 'best gewaardeerde' banen, in België of Nederland? Daarover valt te twisten natuurlijk, maar zie hier een top 25 gebaseerd op de mening van golfers. Oranje boven!

Het voorjaar is de tijd dat de Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com verschijnen. Deze nationale ranglijsten zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland.

Half mei is de Golfers' Choice Top 100 van Nederland van Nederland verschenen en daarin staat de Koninklijke Haagsche op plaats nummer één. Golfers geven de duinbaan gemiddeld een 8,9. In de Golfers' Choice Top 50 van België staat The National op de eerste plaats, maar deze baan uit 2017 van architect Bruno Steensels moet het met een iets lager gemiddeld cijfer doen: 8,6. 

Voeg je de twee lijsten samen op basis van het cijfer* dat golfers geven, dan krijg je de top 25 die hieronder staat. De eerste twee plekken worden bezet door Nederlandse banen, omdat geen enkele Belgische baan een cijfer van 8,7 of hoger krijgt. De beste Belgische baan - volgens golfers - staat op de gedeelde derde plaats.

Over smaak en kwaliteit valt gelukkig te twisten, maar je ziet in deze ranglijst wel in één oogopslag welke banen in Nederland en België het meest gewaardeerd worden door golfers. Reageren? Mail redactie@golf.nl of post een comment op Facebook of Twitter.

Top 25 van Belgische en Nederlandse golfbanen

1. Koninklijke Haagsche 8,9
2.The Dutch 8,8
3. Utrechtse GC De Pan 8,6
The National GC (B) 8,6
Golfsociëteit de Lage Vuursche 8,6
The International 8,6
7. Chateau de la Tournette (B) 8,5
GC d’Hulencourt (B) 8,5

Noordwijkse GC 8,5
10. Royal Waterloo GC (B) 8,4
Royal Bercuit GC (B) 8,4

The Duke 8,4
Eindhovensche Golf 8,4
Kennemer G&CC 8,4
Rosendaelsche GC 8,4
16 Royal GC Sart Tilman (B) 8,3
G&CC Oudenaarde (B) 8,3
Golfbaan het Woold 8,3
19. Royal Limburg Golf Houthalen (B) 8,2
Drentse GC de Gelpenberg 8,2
Hilversumsche GC 8,2
G&CC Lauswolt 8,2
GC de Hoge Kleij 8,2
Golfbaan Stippelberg 8,2
Golfbaan de Texelse 8,2

*Het gemiddelde cijfer betreft de waardering van golfers voor de golfbaan, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. 


Lees ook: Koninklijke Haagsche opnieuw 'beste club' en 'beste baan'.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}