Koninklijke Haagsche Leadingcourses.com reikt de Golfers' Choice Awards uit

Haagsche wederom beste golfclub

18 mei 2018 Redactie GOLF.NL
De Koninklijke Haagsche is opnieuw nummer 1 in de Golfers' Choice-ranglijst van Leadingcourses.com.

De Golfers’ Choice ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 350.000 beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland.

Beste Club en Baan

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club mag zich voor het vierde jaar op rij de Beste Golfclub van Nederland noemen. Met een cijfer van 8,9 houdt de club uit 1893 zowel The Dutch (8,8) als Utrechtse Golfclub 'De Pan' (8,6) achter zich. De club uit Wassenaar wint niet alleen opnieuw de Golfers' Choice Award voor Beste Club maar ook de Golfers' Choice Award voor Beste Baan van Nederland. Met een cijfer van een 9,2 voor de golfbaan scoort de Haagsche ruim hoger dan de banen van de Utrechtse Golfclub De Pan (9,0) en de Noordwijkse Golfclub (9,0).

In de ranglijst van Beste Golfclub worden tal van facetten meegewogen, zoals de golfbaan zelf, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. De ranglijst van Beste Golfbaan is alleen gebaseerd op het cijfer dat golfers geven aan de golfbaan zelf.

Bekijk hier de 100 Beste Golfclubs van Nederland.
Bekijk hier de 50 Beste Golfbanen van Nederland.

'We zijn vooral erg trots op deze bijzondere dubbele eerste plaats die we voor de vierde keer op rij weten te behalen' zegt de voorzitter van de Haagsche, Coks Bosman. 'Het is ook mooi dat het onze gasten zijn, dus geen eigen leden of introducés , die beoordeeld hebben. Geen van de beoordelingen is daarmee dus beïnvloed. Het is voor ons een grote uitdaging om te proberen deze plaats in de ranglijst te behouden.'

Golfclub De Haar Beste 9-Holes Golfclub 

Voor het tweede jaar op rij mag Golfclub De Haar zich de Beste 9-Holes Golfclub van Nederland noemen. Met een gemiddelde van 8,0 bleef de club uit Vleuten Golfbaan Zuid-Drenthe (7,9) en Golfbaan Kromme Rijn (7,9) net voor. Kromme Rijn maakte een mooie sprong van de 14e naar de derde plaats.

Bekijk hier de ranking van de Beste 9-holes golfclubs.

Prise d'eau Golf heeft Beste Par-3 Baan van Nederland

Prise d'eau (gastheer van de ING Private Banking Golfweek) neemt weer de eerste positie op de ranglijst van 2018 in. Nieuwkomer in de top 3 is Golfbaan Landgoed Bergvliet die de tweede plek overneemt van Pitch & Putt Golf Bussloo. Bergvliet is Prise d'eau tot op slechts een honderdste genaderd. Op de derde plaats staat de Gezandebaan van Golfbaan het Woold.

Bekijk hier de ranking van de Beste par-3 golfbanen

Golfbaan het Woold wederom Meest Gastvrije Golfclub en weer de Beste Prijs-Kwaliteitverhouding 

Sinds de invoering van de Golfers' Choice Rankings in 2013 is Golfbaan het Woold de onbetwiste nummer 1 van Nederland als het aankomt op de Beste Prijs-Kwaliteitverhouding. Geen enkel jaar hoefde de Brabantse club een ander voor zich te dulden. Ook in 2018 houdt Het Woold de concurrentie ruim achter zich. De Koninklijke Haagsche stijgt van 11 naar 2 en Golfcentrum Dongen gaat van 2 naar 3.

Ook in de categorie Meest Gastvrije Golfclub is de zo geliefde trofee weer terug in Asten. Met een gemiddelde van 9,2 is het Woold de onbetwiste nummer 1. The Dutch stijgt van een nummer-3 naar een nummer-2 positie. De huidige nummer 3 is nieuwkomer Pitch & Putt Golf Bussloo.

Bekijk hier de Beste Prijs/Kwaliteit ranking.
Bekijk hier de ranking van de Meest Gastvrije Golfclubs.

Golfers’ Choice ranglijsten gebaseerd op mening van de golfer

In de golfwereld circuleren jaarlijks diverse ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice ranglijsten van Leadingcourses.com onderscheiden zich doordat ze puur gebaseerd zijn op meningen van golfers. Spelers kunnen online golfbanen beoordelen. Hierom zijn deze ranglijsten actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven. De ranglijsten geven de mening weer van golfers. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen, simpelweg omdat je daar als 'gewone golfer' niet kunt of mag spelen. Het is dus echt de keus van golfers en vandaar de naam de 'Golfers' Choice Rankings'.

Hoge betrouwbaarheid

Aan het eind van 2017 telde Leadingcourses.com meer dan 350.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in acht andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordelingen tellen daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren.

Over Leadingcourses.com

De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports. De website kent een actieve golfcommunity en wordt maandelijks bezocht door meer dan 350.000 golfers uit binnen- en buitenland. Leadingcourses.com heeft als doel om golfers zodanig te informeren dat ze kunnen spelen op golfbanen die ze aanspreken en die geschikt zijn voor hun niveau. Op de site kan men onder andere zien hoe spelers met een soortgelijk handicap een baan beoordelen. Uiteraard kan men ook een ‘overall cijfer’ zien van een golfclub. De website is beschikbaar in negen talen. Op dit moment zijn er meer dan 24.800 golfclubs in kaart gebracht in meer dan 130 landen.

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}