Eléa
Eléa
Eléa
Secret Valley
Secret Valley
Minthis Hills
Aphrodite Hills
Aphrodite Hills
Aphrodite Hills
Aphrodite Hills

Best gewaardeerde banen op Cyprus

28 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Cyprus.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen op Cyprus? Van de zeven banen zijn er vier die veel beoordelingen hebben gekregen. Hieronder vind je de top 4, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. (Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.)

  1. Eléa Estate 8,3
  2. Secret Valley 8,2
  3. Minthis Hills (voorheen Tsada) 7,9
  4. Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus 7,8

Met golfvakantie naar Cyprus

Op Cyprus kun je het hele jaar door spelen in een warm klimaat. De banen zijn veelal onderdeel van een resort en bieden in het algemeen uitzicht op de Middellandse Zee. Jaarlijks reizen er zo'n 25.000 golfers naar Cyprus voor een golfvakantie. 

Golf is een betrekkelijk nieuwe sport op het eiland; de golffederatie is in 2000 opgericht. Er zijn ongeveer 1.500 geregistreerde golfers. De golfbanen richten zich op toeristen. 

De eerste golfbaan op het eiland (Minthis) is geopend in 1994. Vijf van de zeven banen liggen in Zuid-Cyprus. Korineum Golf & Country Club uit 2007 is de eerste baan in Noord-Cyprus (het Turkse deel). De banen in de top 4 liggen allemaal in de heuvelachtige regio van de historische en toeristische plaats Paphos, in het zuidwesten van het eiland. Eléa Golf, een ontwerp van Nick Faldo, ligt in een licht glooiend gebied. Secret Valley is zoals de naam al zegt in een vallei gelegen. Minthis, een ontwerp van Donald Steel, ligt op een plateau in de heuvels. Aphrodite Hills van architect Cabell B. Robinson heeft grote hoogteverschillen.

De Tour op Cyprus

Wedstrijden van grote Tours zijn er nog niet geweest op Cyprus maar Aphrodite Hills was bijvoorbeeld gastheer van het PGA EuroPro Tour Final Championship van 2010.

Op de websites Leadingcourses.com en top100golfcourses.com vind je veel nuttige informatie over alle banen.


Lees ook:
De best gewaardeerde banen in Portugal
De best gewaardeerde banen in Duitsland
De best gewaardeerde banen in Zweden
De best gewaardeerde banen in België
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

Eléa Estate

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Aphrodite Hills

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}