Hamburger Golfclub Falkenstein
Golf Club Gut Lärchenhof
Golf Club Gut Lärchenhof tijdens het BMW Open
WinstonGolf

Best gewaardeerde banen in Duitsland

13 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Duitsland.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in Duitsland? Hieronder staat de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

  1. Hamburger GC Falkenstein 9,1 (bij Hamburg)
  2. GC Gut Lärchenhof 8,7 (bij Düsseldorf)
  3. WinstonGolf 8,7 (ten oosten van Hamburg)
  4. Bochumer GC 8,6 (tussen Essen en Dortmund)
  5. Sport & Spa Resort A-Rosa Scharmützelsee 8,6 (bij Berlijn)
  6. GC Bergisch Land 8,6 (bij Wuppertal en Düsseldorf)
  7. Düsseldorfer GC 8,5 (bij Düsseldorf)
  8. Golf- und Landclub Bad Salzuflen 8,5 (bij Hannover)
  9. GC St Leon-Rot 8,5 (bij Heidelberg)
  10. GC Budersand Sylt 8,5 (op het Duitse waddeneiland Sylt)

De Tour in Duitsland

Het BMW International Open van dit jaar, een wedstrijd van de European Tour, is gespeeld op Golf Club Gut Lärchenhof in Pulheim, de nummer twee op de Golfers' Choice-ranglijst van Leadingcourses.com hierboven. Voor 2014 werd het BMW International Open gespeeld op Golfclub München Eichenried, nummer 35 op de ranglijst van Leadingcourses.

Eind juli wordt het Porsche European Open gehouden op Green Eagle Golf Courses in Hamburg. Deze wedstrijd van de European Tour is ook twee keer gespeeld op Golf Resort Bad Griesbach, nummer 21 van Duitsland volgens golfers.

In 2015 is de Solheim Cup gespeeld op Golf Club St. Leon-Rot, nr 9 op de lijst. De Challenge Tour was in 2015 voor het laatst in Duitsland. Dat jaar was het Hartl Resort in Bad Griesbach gastheer van de Aegean Airlines Challenge Tour by Hartl Resort.

De wedstrijden van de ProGolf Tour worden voor het merendeel gespeeld in Duitsland maar dit zijn lang niet altijd banen die in de top 50 staan. Deze week staat de Gut Bissenmoor Classic op G&CC Gut Bissenmoor op het programma.

Met golfvakantie naar Duitsland

Duitsland is een uitstekend alternatief voor golf in Nederland: vlakbij, veel keuze en in het algemeen krijg je veel waar voor je geld op de banen en in de clubhuizen. Daarom is Duitsland erg populair bij Nederlandse golfers. 

Er zijn ruim 700 golfbanen in Duitsland en Pin High Golftravel is een van de Nederlandse reisbureaus die veel golfarrangementen op Duitse banen aanbieden. Het klimaat in het buurland is vrijwel hetzelfde als in eigen land, alleen in de berggebieden wijkt het af. 

Op de websites Leadingcourses.comtop100golfcourses.com en golf.de vind je veel nuttige informatie over alle banen in Duitsland. De oudste Duitse baan, Bad Homburg, stamt uit 1889. Er zijn nu ongeveer 600.000 geregistreerde golfers onder de 83 miljoen inwoners van het land. De bekendste Duitse topgolfers zijn Bernhard Langer, Martin Kaymer, Alex Cejka. Sandra Gal en Marcel Siem.

Lees ook:
De best gewaardeerde banen in Zweden
De best gewaardeerde banen in België
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}