PalmGolf Marrakech-Ourika
PalmGolf Marrakech-Ourika
Assoufid Golf Club
Assoufid Golf Club
Assoufid Golf Club
Assoufid Golf Club
Mazagan Beach & Golf Resort
Royal Palm Marrakech
Noria Golf Club
Noria Golf Club
Samanah Golf
Golf de Mogador
Golf d'Amelkis

Best gewaardeerde banen in Marokko

5 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Marokko.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in Marokko? Hieronder vind je de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. (Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.)

  1. PalmGolf Marrakech-Ourika 9,0 (bij Marrakech)
  2. Assouflid GC 8,7 (bij Marrakech)
  3. Mazagan Beach & Golf Resort 8,4 (aan zee, ten zuiden van Casablanca)
  4. Royal Palm Marrakech 8,3 (bij Marrakech)
  5. Noria GC 8,2 (bij Marrakech)
  6. Samanah Golf 8,2 (bij Marrakech)
  7. Golf de Mogador 8,1 (bij Essaouira, aan zee ten westen van Marrakech)
  8. Golf de l'Océan 7,8 (bij Agadir)
  9. Al Maaden Golf Resort 7,6 (bij Marrakech)
  10. Golf d'Amelkis 7,6 (bij Marrakech)

De Tour in Marokko

Koning Hassan II, een liefhebber van golf, zette Marokko vanaf de jaren zestig op de golfkaart. In 1971 werd de eerste editie van de King Hassan II Trophy gespeeld. Op het golffeest van de in 1999 overleden Marokkaanse koning kwamen altijd bekende golfers opdraven, zoals Lee Trevino en Payne Stewart, beiden oud-winnaar. 

De King Hassan II Trophy/Trophee Hassan II is sinds 2010 onderdeel van de European Tour. Tegenwoordig treedt prins Moulay Rachid als gastheer op. 

De Trophee Hassan II is dit jaar gespeeld op de Red Course van Royal Golf Dar Es Salam in Rabat, een baan van architect Robert Trent Jones Dr. Tegelijkertijd was er op de Blue Course een toernooi van de Ladies European Tour, de Princess Lalla Meryem Cup. Deze wedstrijd voor vrouwen wordt sinds 1993 georganiseerd. Het toernooi maakt sinds 2010 deel uit van de Ladies European Tour.

In het verleden zijn de Trophee Hassan II en de Lalla Meryem Cup ook gespeeld op Golf du Palais Royal in Agadir. Deze baan, ook van architect Robert Trent Jones Sr, ligt op het zwaar beveiligde terrein van het koninklijke paleis en is niet vrij toegankelijk. Het is volgens kenners die er geweest zijn de beste baan van het land.

De ProGolf Tour en Alps Tour houden in de winter verschillende wedstrijden in Marokko.

Met golfvakantie naar Marokko

Marokko is golf aan of nabij de Middellandse Zee met uitzicht op het Atlasgebergte. Het land in de winter een populaire bestemming voor golfvakantiegangers want het klimaat is dan aangenaam; zelfs in januari schijnt de zon gemiddeld 6,5 uur per dag. Het is ongeveer vier uur vliegen naar Marokko.

De eerste baan stamt uit 1914: Royal Golf Tanger. Onder Koning Hassan II zijn er eind vorige eeuw veel golfbanen bijgekomen. Er zijn nu zo'n 40 banen in het Noord-Afrikaanse land dat 30 miljoen inwoners telt. 

Golftoeristen gaan vooral naar Marrakech en Agadir maar ook naar Casablanca, Rabat en Tanger. De banen liggen in het algemeen op een resort met een hotel. Veel van de golfbanen liggen in een prachtig landschap met uitzicht op zee of de bergen. Het is in Marokko nog steeds gebruikelijk om met een caddie te spelen.

Op de websites Leadingcourses.com en top100golfcourses.com vind je veel nuttige informatie over alle banen. Algemene informatie is te vinden op visitmorocco.com/nl.

Lees ook:
De best gewaardeerde banen op Cyprus.
De best gewaardeerde banen in Portugal
De best gewaardeerde banen in Duitsland
De best gewaardeerde banen in Zweden
De best gewaardeerde banen in België
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}