1 Royal Zoute
1 Royal Zoute
2 Royal Antwerp
2 Royal Antwerp
4 Wasserburg Anholt
5 Europäischer Golfclub Elmpter Wald

Top 5 beste golfbanen net over de grens

8 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Deze week weer een banenranglijst: een top 5 van de beste banen net over de Nederlandse grens.

We hebben alleen gekeken naar banen op zo'n 10 kilometer van de Nederlandse grens of nog dichterbij. Van deze banen die werkelijk heel dichtbij Nederland liggen, hebben we een top 5 samengesteld. Afhankelijk van waar je woont is het niet ver rijden, maar je bent toch in het buitenland.

1 Royal Zoute (België)

Aan de Belgische kust, vrijwel direct onder de grens met Nederland. De linksbaan in de duinen van Knokke-Heist, ontworpen door de beroemde architect Harry Colt, was geregeld gastheer van het Belgisch Open, voor het laatst in 2000. Zoute heeft nog een 18-holes baan, die is iets korter. De greenfee is fors (110 euro) maar de baan en de sfeer is het geld waard!

Cijfer op Leadingcourses.com: 8,1. Leuk om te combineren met Brugse Vaart in Nederland (11 km).

2 Royal Antwerp (België)

Royal Antwerp ligt ten noorden van Antwerpen en dus vlakbij Nederland. De Royal Antwerp Golf Club uit 1888 is de oudste in België. De club speelt op een klassieke parkbaan van de architect Willie Park en later aangepast door Tom Simpson. Bekend om snelle greens ...

Cijfer op Leadingcourses.com: 8,0. Leuk om te combineren met Reymerswael in Nederland (15 km).

3 Wasserburg Anholt (Duitsland)

Een klassieke parkbaan net over de grens bij Arnhem en Doetinchem, gelegen in het park van het waterkasteel Anholt. Een ontwerp van de architect Bernhard von Limburger. Mooie oude bomen en waterpartijen.

Cijfer op Leadingcourses.com: 8,0. Leuk om te combineren met de Keppelse (24 km).

4 Aachener GC (Duitsland)

Een 18-holes baan in Aken, vlakbij Kerkrade en  dicht bij het drielandenpunt, waarvan negen holes ontworpen zijn door Harry Colt. Licht heuvelachtig en veel oude bomen.

Cijfer op Leadingcourses.com: 7,9. Leuk om te combineren met de Zuid-Limburgse in Nederland (9 km).

5 GC Elmpter Wald (Duitsland)

De club heet nu Europäischer Golfclub Elmpter Wald maar voorheen was de naam West Rhine Golf Club en daarvoor Royal Air Force Brueggen GC. De prachtig gelegen 'tree lined course' is aangelegd op voormalig terrein van de Britse luchtmacht.  

De golfbaan ligt direct achter Roermond in Elmpt. Van te voren online of schriftelijk aanmelden en paspoort meenemen, anders kom je er niet op. 

Cijfer op Leadingcourses.com: 7,7. Leuk om te combineren met de Herkenbosche in Nederland (7 km).

Tips

International Golf Maastricht ligt deels in Nederland (13 holes), deels in België (vijf holes).

Niet eens met deze ranglijst? Andere goede banen binnen 10 kilometer van Nederland? Laat het ons weten: redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

Alles over banen

Meer informatie over golfbanen? Leadingcourses en GOLF.NL werken samen op dit gebied. Golfbanen beoordelen of andermans beoordelingen lezen kan zowel op Leadingcourses.com als op GOLF.NL. Je vindt er reviews van golfbanen geschreven door andere golfers én algemene informatie over de banen. Je kunt zelf ook een review schrijven en banen met een cijfer waarderen. Hierbij zijn elke maand prijzen te winnen, op dit moment een Garmin Approach S1-golfhorloge. Ga hiervoor naar de actiepagina van Leadingcourses.com

Bekijk hier ook de voorlaatste ranglijst - de top 10 van 36 holes resorts in Spanje - en andere top 5's en top 10's.

Reacties

Jan per mail: 

'Ik zou zeker de golfbaan van Ahaus, 20 kilometer over de grens bij Enschede, niet vergeten. 27 holes, drie lussen. Afwisselend bosbaan en uitdagend water. Goed hotel en aantrekkelijke prijzen. Zijn geheel op golf ingesteld.'

Cees per mail: 

'Ik vind Limburg G&CC Houthalen de mooiste van België, die hoort zeker bij de top 10.'

(Redactie: Houthalen ligt ongeveer 20 kilometer van de Nederlandse grens, niet ver van Weert en Sittard.)

Lees meer over

Banen Reizen