Sergio Garcia en Joost Luiten in de Valderrama Masters
Sergio Garcia en Joost Luiten in de Valderrama Masters
Beeld: Golfsupport.nl

Top 10 meest gelezen artikelen in 2017

22 december 2017 Redactie GOLF.NL
Het golfjaar 2017 is bijna voorbij. Deze week een overzicht van de best gelezen artikelen op GOLF.NL. Volgende week een overzicht van de best bekeken video's.

1 Joost Luiten tweede in de Valderrama Masters

Alles over Joost Luiten wordt heel goed gelezen en het is geen verrassing dat zijn beste prestatie in 2017 (een tweede plaats in Spanje achter Sergio Garcia) het best gelezen artikel van 2017 is. 'Ik heb alles gegeven, Sergio heeft echt gewonnen', zei Luiten, die dit jaar in de Race van Dubai op de 36ste plaats is geëindigd. Lees het artikel en bekijk de videobeelden van Luiten.

2 Vijf veel gemaakte regelfouten

Op 14 november begonnen we met een serie artikelen waarin veel gemaakte regelfouten worden besproken. Regelstukjes worden verslonden door bezoekers van GOLF.NL. Dit artikel over het verkeerd droppen en het verkeerd identificeren van de bal werd door de meeste golfers gelezen.

Lees het artikel over de meest gemaakte regelfouten.

3 Geniale golfbal met golfchip

Er is een bal in de maak die je altijd kunt terugvinden en die via een chip ook doorgeeft hoe ver je hebt geslagen, wat de balsnelheid was, hoe de balvlucht was en hoeveel de bal spinde. Ook krijg je via je bal door hoe ver het nog is naar de green. Nog niet gelezen? Lees het artikel hier, dit wordt de toekomst.

4 Donald Trump verlaagt zijn handicap

President Trump verlaagde dit jaar zijn handicap maar de omstandigheden waren uiterst vaag. Hij speelde een uitstekende ronde en ging van 2,8 naar 2,5. Het verhaal over het mysterie behoorde tot de meest gelezen stukken van 2017.

Lees het artikel hier. Het raadsel is nog niet opgelost maar de goede score waarmee Trump zijn handicap verlaagde is wel verwijderd, en Trump staat weer op 2,8. Vermoedelijk heeft een hacker een grap uitgehaald met de Amerikaanse president.

5 Tips van de week: Reinier Saxton

De rubriek 'Tip van de week' was populair. De best gelezen tip kwam eind oktober van Reinier Saxton. 'Een grote fout die veel amateurs maken is dat ze veel te veel tijd doorbrengen op de driving range', zei de Challenge Tour-speler. Hoe dat zit? Lees de tip van Reinier Saxton.

6 Twintig tips voor golf in de herfst en winter

In de koude maanden van het jaar toch met plezier spelen en goed scoren: de tips hierover van GOLF.NL scoorden hoog. Het is nog steeds winter dus lees de tips hier nog eens door.

7 Voorstel nieuwe regels in 2019

Begin 2017 kondigden de R&A en USGA aan dat de regels per 1 januari 2019 gemoderniseerd en flink vereenvoudigd worden. Om een voorbeeld te geven: je mag van een paar centimeter boven de grond droppen ... Lees hier meer over de regelmodernisering en lees hier alle artikelen over de regels.

8 Top 5 beste golfbanen net over de grens

Golfbanen die op zo'n 10 kilometer van de Nederlandse grens liggen of nog dichterbij? Bekijk hier nog eens de top 5 van de beste buitenlandse banen die vlak bij Nederland liggen.

9 Bal bij de vlag markeren: ok of niet?

Nog een artikel over de regels dat door een groot aantal bezoekers van GOLF.NL is gelezen: spelers op de Tours die hun bal niet markeren. Er is veel commotie over; het leidt tot sneller spel maar het biedt soms ook een voordeel aan een medespeler. Lees het artikel hier.

10 Tips voor golf in extreem warm weer

Het is niet zo vaak extreem warm in Nederland maar in juni van dit jaar was dat voor het eerst wel even het geval. De tips van GOLF.NL over gezond blijven en goed spelen in warme temperaturen bereiken veel golfers, lees de adviezen hier.