Tip van de week: #5 Reinier Saxton

30 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Voor de 'Tip van de week' vragen we in oktober een aantal Nederlandse Tour-spelers en speelsters naar de meest gemaakte fouten die zij zien als het gaat om het spel van amateurs. Op de vijfde en laatste maandag van oktober is Reinier Saxton aan de beurt.

Reinier Saxton:

'Ik kan heel kort zijn: een grote fout die veel amateurs maken is dat ze veel te veel tijd doorbrengen op de driving range. Waarom dat slecht is? De driving range, of even een paar puttjes maken op de putting green, geeft simpelweg te weinig uitdaging. Je leert veel meer van het spelen van holes, al zijn het er maar een paar als je geen tijd hebt voor 9 of 18 holes. 

Wat voor weer het ook is, ga de baan in en daag jezelf uit! Speel wedstrijdjes tegen je vrienden. Als je alleen speelt zijn er veel mogelijkheden om de competitie met andere spelers op te zoeken. Het komt naar mijn mening veel te vaak voor dat spelers op de driving range goed zijn en goede ballen slaan, maar in de baan zoekende zijn. 

Ik heb redelijk veel in Amerika gespeeld en daar zie je ook een enorm verschil met hoe er gespeeld wordt. De amateurs spelen daar praktisch alleen maar tegen elkaar en gaan altijd de baan in. Dat is ook de reden dat er daar bij de amateurs op een ongelofelijk hoog niveau gespeeld wordt. Ze weten hoe ze moeten scoren, en belangrijker: ze leren met druk omgaan door tegen elkaar wedstrijdjes te spelen. Of het golf mooi of lelijk is maakt niet uit, het gaat om winnen. Ga daarom de baan in en laat die driving range voor wat het is!'

Reinier Saxton (29) is professional en speelt op de Challenge Tour. In 2008 won Saxton het Brits Amateur op Turnberry door in de finale Tommy Fleetwood te verslaan.

Klik hier voor alle 'tips van de week'.