De nieuwe regels in 2019: droppen vanaf kniehoogte
Vanaf welke hoogte moet je bij het droppen je golfbal laten vallen?

Bij het droppen laat je de bal vallen van kniehoogte. In de video bovenaan dit artikel zie je hoe het moet: hou de bal op kniehoogte en laat de bal los zodat hij recht naar beneden valt. Wat mag wel en niet mag, zie je op de afbeelding hieronder.

droppen vanaf kniehoogte in golf

Relief area

Wat als de bal bij het droppen vanaf kniehoogte toch wegrolt? dan moet je droppen in een relief area (een gedefinieerde dropzone) die je moet bepalen met de langste club in je tas behalve de putter. Afhankelijk van de situatie mag je droppen in een relief area die één of twee stoklengtes groot is. In deze video wordt uitgelegd hoe je de relief area/gedefinieerde dropzone meet.

De bal moet in de relief area gedropt worden en daar tot stilstand komen. Als de bal tot stilstand komt buiten de relief area, moet de speler opnieuw droppen. Als de bal bij de tweede drop weer buiten de relief area rolt, dan mag de bal geplaatst worden waar hij bij de tweede drop de grond raakte. Bekijk hier een video waarin dit wordt uitgelegd.

Fout droppen

Wat gebeurt er als je verkeerd dropt? 

  • Als je fout dropt (niet van kniehoogte) maar de bal nog niet hebt gespeeld, moet je de bal opnieuw droppen totdat je het goed hebt gedaan.
  • Als je de bal fout hebt gedropt én hebt gespeeld vanuit de dropzone, dan krijg je één strafslag. Omdat je niet van de verkeerde plaats hebt gespeeld. 
  • Als je de bal fout hebt gedropt én hebt gespeeld vanaf de verkeerde plaats (niet vanuit de dropzone), dan krijg je in strokeplay twee strafslagen en in matchplay verlies je de hole.


Test je regelkennis: doe de regelquiz.