De nieuwe golfregels: de locatie van een gedropte bal
Wat zeggen de nieuwe regels over de locatie waar een bal gedropt moet worden?

Als je een bal dropt (met of zonder strafslag), dan moet je droppen in een relief area met een fixed size - 'een gedefinieerde dropzone' in het Nederlands. Die dropzone moet je bepalen met de langste club in je tas behalve de putter*. Afhankelijk van de situatie mag je droppen in een dropzone die gemeten vanaf het referentiepunt één of twee stoklengtes groot is. 

De bal moet niet alleen gedropt worden in de dropzone maar moet ook tot stilstand komen in de dropzone. 

golfregels 2019

Hooguit twee keer droppen

Als de bal niet tot stilstand komt in de dropzone, drop je een tweede keer. Als je bal ook na de tweede drop niet binnen de dropzone blijft, plaats dan waar de bal bij de tweede drop voor het eerst de grond raakte.

Bekijk de video's op deze pagina. In de video bovenaan deze pagina wordt uitgelegd hoe je de relief area/dropzone meet. De speler mag de grootte van de dropzone inschatten of meten (met de langste club in je tas behalve de putter). Dat wordt in de video hieronder uitgelegd.

*De dropzone mag je meten met elke club in je tas, dus ook je putter. Maar let op, je mag je putter niet gebruiken als deze langer is dan de langste club in je tas.
Want de maximale afmeting van de dropzone wordt namelijk bepaald door één of twee clublengte, waarbij de definitie van clublengte is; de lengte van de langste club in je tas, anders dan je putter.

 

  • Auteur Redactie GOLF.NL