Grote hoofden, flinke clubbladen en wijde zolen. Veel golfers kunnen de hulp van een ‘super game improvement’ ijzer goed gebruiken. GOLF.NL laat de beste ijzers in deze categorie zien.

Cobra F-MAX Superlite

Iets wat licht is, kan je sneller swingen. Deze F-Max Superlite ijzers van Cobra zetten vol in op dit principe. Niet alleen het clubhoofd is licht, ook de shaft en de grip zijn ontdaan van nutteloos gewicht. Al die besparingen zijn gebruikt om de teen en hiel van het clubblad – de plekken waar golfers missen – zwaarder (= stabieler) te maken. De F-MAX Superlite ijzers zijn progressive, wat betekent dat je in de lange ijzers meer hulp krijgt dan in de korte. Heb je moeite een ijzer 5 van het gras te slaan, en verlies je elk jaar afstand, dan is de F-MAX Superlite – of een van de andere ijzers uit dit overzicht – zeker een optie.

649 euro (zeven ijzers, staal)
749 euro (zeven ijzers, graphite)

Meer informatie


Cleveland HB Launcher

De HB Launcher van Cleveland staat steevast bovenaan in lijstjes van meest vergevingsgezinde ijzers. Het ontwerp – dat veel weg heeft van een hybride – is er volledig op gericht om golfers te helpen die worstelen met hun ijzerspel. De holle constructie (die groter is in de lange ijzers) zorgt voor een extreem laag en diep zwaartepunt voor een makkelijke en hoge lancering. Als het ietwat stevige uiterlijk je niet afschrikt, is dit een ijzer dat iedere golfer zou moeten proberen. Ook de prijs is aantrekkelijk.

99 euro (per ijzer, staal)
117 euro (per ijzer, graphite)

 

PING G700

Met G700 heeft PING alles uit de kast getrokken om de grootste groep golfers extra afstand te geven. Als een groot clubhoofd en een brede zool (voor een betere interactie met het gras) je vertrouwen geeft, dan is dit een ijzer voor jou. Dankzij het holle ontwerp, een primeur voor PING, krijg je een zeer flexibel clubhoofd, en dat is goed voor flink wat extra afstand. Het prijskaartje van de G700 is vergeleken met een cavity back-ijzer iets hoger, maar dan heb je wel een van de mooiste premium ijzers in deze categorie.

185 euro (per ijzer, staal)
199 euro (per ijzer, graphite)

Meer informatie

super game improvement ijzer G700 PING

Callaway Big Bertha 19

Met de iconische Big Bertha was Callaway de eerste met een echt super game improvement ijzer. In 2019 heeft het merk een nieuwe versie van de premium ijzer waarmee je je golfbal heel makkelijk de lucht in krijgt. Met een laag zwaartepunt – dankzij extra gewicht van wolfraam achterin het clubhoofd – is het makkelijker om de bal te lanceren, doorgaans een probleem voor golfers. Het clubblad is extra flexibel, ook aan de randen, om meer balsnelheid te genereren. De Smoked PVD Finish geeft de Big Bertha een aardig compacte look voor een ijzer met zoveel technologie.

1.299 euro (zeven ijzers, staal)
1.399 euro (zeven ijzers, graphite)

Meer informatie

super game improvement ijzer big bertha callaway

Titleist AP1

Traditioneel heeft Titleist geen ijzer met een heel grote voetafdruk, maar met de AP1 kan het merk zeggen dat ze voor golfers van alle niveaus (en dus niet alleen Tourprofessionals en single handicappers) een ijzer hebben. De lange ijzers (7 en lager) in de AP1-lijn hebben dankzij extra gewicht van wolfraam een lager zwaartepunt voor een hoge lancering. De mid- en korte ijzers hebben een undercut cavity (een holte van hiel naar teen onderin de club) voor een betere balvluchtcontrole.

149 euro (per ijzer, staal)
166 euro (per ijzer, graphite)

Meer informatie

super game improvement ijzer titleist


  • Auteur Redactie GOLF.NL