Olympische Spelen

Anne slaat van hier tot Tokio

Anne van Dam komt in Tokio voor TeamNL uit op de Olympische Spelen. Via GOLF.NL kun je haar reis naar en haar avontuur in Tokio volgen. Steun zelf Anne door op jouw socials de hashtag #ZeSlaatVanHierTotTokio te gebruiken!

Op 4 augustus slaat Anne van Dam op de Kasumigaseki Country Club in Kawagoe af in het Olympisch golftoernooi. Ze wordt in Japan vergezeld door Maarten Lafeber, bondscoach van de NGF en ook een van de persoonlijke coaches van Anne. In Tokio zal Lafeber ook de rol van caddie op zich nemen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een vrouwelijke golfer Nederland vertegenwoordigt op de Olympische Spelen. Dat is een mijlpaal waar de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) trots op is. In 2016 deed Joost Luiten in Rio als eerste mannelijke golfer mee aan de Olympische Spelen.

Volg het dagelijkse nieuws over Anne vanuit Tokio via deze pagina.

Campagne

Onder het motto ‘#ZeSlaatVanHierTotTokio’ lanceren de NGF en GOLF.NL een minicampagne rondom Annes Olympisch avontuur, dat te volgen is via GOLF.NL. Er wordt dagelijks verslag gedaan via www.golf.nl/anneintokio. Golffans kunnen met de bovengenoemde hashtag ook meedoen aan de campagne, ter ondersteuning van Anne in Tokio. Daarnaast zijn er op instagram speciale GIF'jes van Anne beschikbaar om te gebruiken bij het maken van stories.

Podje Golf

Van woensdag 4 t/m 7 augustus was er vier dagen lang elke ochtend een speciale Olympische editie van Podje Golf. Gerard Louter en Sietse Herrema volgden het golftoernooi en spraken met verschillende gasten (o.a. Maarten Lafeber, Inder van Weerelt en Ragnar Niemeijer). Abonneer je nu op de podcast via onderstaande streamingdiensten: 

Afl. 4 zaterdag:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Klik hier
voor de overige afleveringen.

Naam gemaakt

Anne van Dam (25) heeft in korte tijd met haar mooie swing en haar vermogen om de bal heel ver te slaan naam gemaakt in de internationale golfwereld. De afgelopen jaren heeft de geboren Arnhemse, die al vijf toernooien won op de Ladies European Tour, veel geïnvesteerd om te komen waar ze nu is. En haar ambities reiken nog veel verder. Van Dam is hét bewijs dat golf absolute topsport is. Ze is het boegbeeld van het Nederlandse vrouwengolf en een inspiratie voor de jeugd.

Vrouwen in golf

Daarnaast vertegenwoordigt Van Dam, die in haar jonge jaren op de Edese Golfclub haar carrière lanceerde, een doelgroep die nog te weinig in de golfsport is terug te zien. De NGF maakt zich sterk voor de verjonging van de golfsport en een toename van het aantal vrouwen in onze sport. Dat is nu ‘slechts’ 32% van het aantal golfers in Nederland.

Volg Anne van Dam op weg naar en in Tokio ook via: 

GOLF.NL twitter

GOLF.NL instagram

GOLF.NL facebook