NGF

Dutch Disabled Open dit weekend op Golfclub Almeerderhout: 'Geweldig evenement voor golfers met een beperking'

Internationale topspelers met een beperking strijken de komende dagen neer op Golfclub Almeerderhout. Daar wordt zaterdag en zondag het Dutch Disabled Open gespeeld.
Beeld: Edwin Vermaas

Beeld: Edwin Vermaas

Het toernooi voor golfers met een beperking kent 79 deelnemers uit dertien landen. Bekende namen die meedoen zijn Richard Kluwen (foto), Tycho Kuiper, Monique Kalkman, Marcella Neggers en Tommaso Perrino. Kluwen, die golft in een paragolfer, werd vorig jaar op The Dutch Europees kampioen. In de open categorie voor mannen was Perrino daar de beste. De Italiaan, nummer tien van de wereld, speelde vorige week nog mee op de DP World Tour in het Italiaans Open.

Talenten tonen op internationaal podium

Golfclub Almeerderhout is trots dat het door organisator Handigolf Foundation is aangewezen als gastheer. "Dit toernooi biedt een platform voor mensen met een fysieke beperking om hun talenten te tonen op een internationaal podium. We kijken uit naar een geweldig evenement", zegt voorzitter Richard Haeck. "Bovendien kunnen we met trots aankondigen dat het Dutch Disabled Open ook volgend jaar in Almere zal worden gehouden."

Het Dutch Disabled Open is onderdeel van de European Disabled Golf Association (EDGA). Er wordt zowel op zaterdag als zondag 18 holes gespeeld, waarna de winnaars gekroond worden. Toegang voor publiek is gratis.

Lees meer over
NGF Toernooien