Topgolf

Disabled golfster Daphne van Houten beste vrouw in het G4D Championship: 'Ik kan alleen maar lachen'

Nummer één van de wereld Daphne van Houten heeft het G4D Open Championship gewonnen. Na een zwaar jaar met veel infecties en overklaarbare virussen, heeft Nederlands beste golfster met een fysieke beperking weer een prijs én het plezier te pakken. Richard Kluwen is de beste in het paragolfer-klassement.
Beeld:  Getty Images - Matthew Lewis/R&A/R&A

Beeld: Getty Images - Matthew Lewis/R&A/R&A

Tussen woensdag en vrijdag werd in Engeland de tweede editie van The G4D Open gespeeld. Dit kampioenschap noemt zichzelf één van de meest inclusieve golftoernooien ooit, met negen categorieën die rekening houden met de verschillende fysieke beperkingen. In totaal deden er 80 mannelijke en vrouwelijke amateurs en professionals mee, van 15 tot 68 jaar oud.

Van Houten noteerde een totaalscore van +28 waarmee ze beste vrouw werd in de A-klasse op een 27e plaats. Op Instagram schrijft zij zelf: "Ik kan vandaag alleen maar lachen."
Zodra we haar gesproken hebben, zal hier een verdere reactie te lezen zijn.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Van Houten is ’s werelds hoogst genoteerde golfster op de wereldranglijst. De beste vrouw op het EDGA-circuit (European Disabled Golf Association). Ze heeft scoliose, een verkromming in de wervelkolom.

Richard Kluwen beste paragolfer

Ook Richard Kluwen (zie foto onder, oranje shirt) noteert voor de overwinning in zijn klassement. Hij wint het paragolfer-klassement (seated 2).

Overige Nederlanders

Negentien landen waren vertegenwoordigd in Milton Keynes. Voor Nederland kwamen naast Daphne van Houten en Richard Kluwen in actie: Mari Berkers, Tycho Kuipers en Tineke Loogman-Verbruggen.

Alle resultaten zijn hier te vinden

Sport class winners (L to R) Chris Willis, John Eakin, Thomas Blizzard. Terry Kirby, Erika Malmberg, Kipp Popert, Daphne van Houten, Richard Kluwen, Aimi Bullock, Ellie Perks, Cameron Pollard, Alessandra Donati, Juan Positgo Arce, Brendan Lawlor, Paul O'Rahilly pictured after the G4D Open at Woburn Golf Club on May 17, 2024 in Woburn, England. (Photo by Matthew Lewis/R&A/R&A via Getty Images)
Beeld: Getty Images - Matthew Lewis/R&A/R&A

Beeld: Getty Images - Matthew Lewis/R&A/R&A