Beleving en inspiratie

Sweetspot: tourprofessionals zijn soms net gewone mensen, zo blijkt uit deze protracers

De beste golfers ter wereld zien we vaak op televisie de mooiste ballen slaan. Toch gaat het ook bij hen regelmatig mis. Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leukste filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Toppertje

Voor iedere golfer is het een bekende misser: de topper. Echter, op televisie zie je het de professionals bijna nooit doen, zij raken bijna altijd de sweetspot. Peter Malnati deed het onlangs toch echt tijdens het Valspar Championship bij de tweede slag op een par 5. Het lijkt of hij zijn dag niet heeft bij het zien van deze slag. Niets bleek minder waar, want hij won het toernooi!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ook deze major-winnaar deed het

Malnati was niet de eerste. En zeker ook niet de laatste. Francesco Molinari topte ooit zijn houten-3 vanaf de tee op Pebble Beach. Tourpro's zijn eigenlijk net mensen.

Alles om op tijd binnen te zijn

Als je afslaat op de laatste hole en de toeter gaat vanwege inkomende duisternis, dan mag je de hole afmaken. Rod Pampling wilde in 2017 koste wat kost op tijd binnen zijn op het PGA Championship, zodat hij de volgende ochtend geen wekker hoefde te zetten. Het resultaat komt je misschien bekend voor...

Shank kan altijd

Net als de topper hebben spelers van de PGA Tour, DP World Tour en LIV Golf weinig last van een shank. Maar ook zij raken weleens de hosel van de golfclub. Kijk maar naar tweevoudig major-winnaar (US Open en Masters) Jon Rahm. Na het zien van deze beelden kan je weekendronde op je lokale golfbaan alleen maar meevallen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Fun PGA Tour PGA Championship