Nieuws

Voor in je agenda: Formule 1-coureurs spelen wedstrijd met PGA-spelers live op Netflix

De gemene deler is ‘drive to survive’. Formule 1-coureurs en PGA-spelers beoefenen hun sport allemaal om brood op de plank te krijgen. Een flink brood welteverstaan. Nu gaan vier coureurs en vier golfers de populariteit van de Netflix-series versterken in een 9-holes wedstrijd in Las Vegas. Live te zien op Netflix.
Beeld: Maddie Meyer - Getty Images

Beeld: Maddie Meyer - Getty Images

Op 14 november gaan vier PGA-spelers uit de Netflix-serie ‘Full Swing’ het in matchplay-vorm tegen elkaar opnemen met vier Formule 1-coureurs uit de Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Beide series zijn geproduceerd door dezelfde makers. In deze Netflix Cup zullen PGA Tour-sterren Rickie Fowler, Max Homa, Collin Morikawa en Justin Thomas strijden in een koppel met de Formule 1-coureurs Alex Albon, Pierre Gasly, Lando Norris en Carlos Sainz (foto boven). De wedstrijd vindt plaats op Wynn Golf Club in Las Vegas, direct aan ‘The Strip’. Live te zien op Netflix om 18.00 uur ET. Dat is om 00.00 uur Nederlandse tijd in de nacht van 14 op 15 november. En voor de echte Hollanders: mocht je in Las Vegas zijn? Je kunt er live bij zijn en de kaartjes zijn gratis.

'Front nine' van Las Vegas Grand Prix

De 'clash of wheels and irons', zoals weergegeven op het affiche, wordt gespeeld op de dinsdag voorafgaand aan de Heineken Silver Las Vegas Grand Prix. Emily Prazer, Chief Commercial Officer van de Las Vegas Grand Prix legt uit dat het de perfecte timing is om de twee sporten samen te brengen. Ze zei: "Het is een perfecte timing dat we ons raceweekend beginnen met een leuk evenement dat kan worden gestreamd door F1- en PGA Tour-fans over de hele wereld." PGA Tour Senior Vice President, Media and Gaming, Norb Gambuzza vult aan: “De PGA Tour is er trots op onderdeel te zijn van deze belangrijke mijlpaal voor Netflix en we kijken ernaar uit om de professionele atleten van onze sport te presenteren aan een live wereldwijd publiek. "Nieuw en divers publiek is meer te weten gekomen over zowel onze sport als de atleten via 'Full Swing' en 'Drive to Survive', en we zijn verheugd om samen te werken met Netflix, Formule 1 en de Grand Prix van Las Vegas in dit unieke concept."

Max Verstappen is liever caddie

Het is overigens niet geheel ontoevallig dat deze vier F1-coureurs meedoen aan deze golfwedstrijd. Max Verstappen zul je bijvoorbeeld niet snel op de golfbaan zien. Hij zei ooit: “golfen? Nee daar heb ik geen geduld voor. Ik zal letterlijk een ijzer binnen 10 minuten doormidden slaan. Ik zal eerder caddie zijn van Lando.” (Norris red). Norris speelt vaak voor of na een Grand Prix op een golfbaan in de buurt van het circuit. Samen met een handjevol andere coureurs. Zo werden ze ook gespot op de Kennemer Golfclub in Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix de afgelopen edities. Zowel Carlos Sainz als Lando Norris speelden in Italië mee in de 'All-Stars Pro-Am' voorafgaand aan de Ryder Cup. Ze hebben dus al even kunnen wennen aan golfen onder druk. Maar goed, de druk zal altijd minder zijn dan de G-krachten in hun auto.

Voor deze driver maak je een pitstop

De aankondiging van The Netflix Cup is niet het enige nieuws waar de link wordt gelegd tussen golf en F1 deze afgelopen dagen. Eerder werd bekendgemaakt dat Rory McIlroy heeft geïnvesteerd in het Alpine F1-team. Daarnaast lanceerde TaylorMade vorige week een samenwerking met Red Bull Racing voor een golfcollectie in beperkte oplage. En zeg eerlijk, voor deze driver maak je graag een pitstop.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Fun PGA Tour