Beleving en inspiratie

Maak je golfbal net zo persoonlijk als Matt Fitzpatrick

Markeer jij je golfballen om duidelijk te maken dat het die van jou is? Tourpro's doen het allemaal, zodat er geen discussie kan ontstaan als flightgenoten met hetzelfde merk spelen. Matt Fitzpatrick, winnaar op de PGA Tour vorige week, laat niets aan het toeval over en gebruikt maar liefst zes verschillende stiften.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op jonge leeftijd speelde Fitzpatrick per ongeluk de verkeerde bal. Sindsdien heeft hij maatregelen genomen, waardoor dat nooit meer gebeurt. "Ik kreeg het toen wel te horen van mijn vader", zegt de US Open-kampioen van 2022. "Ik wilde deze fout natuurlijk niet nog een keer maken, dus heb ik besloten om met zes verschillende kleuren mijn golfbal te markeren."

De 28-jarige Fitzpatrick gebruikt deze markeermethode sinds hij veertien is. De Engelsman geeft eerlijk toe dat het wel "behoorlijk wat tijd kost" om steeds alle nieuwe ballen van zes kleuren te voorzien. In onderstaande video laat Fitzpatrick zien hoe hij zijn bal precies markeert.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

De meeste PGA Tour-spelers markeren hun bal met één of twee kleuren, terwijl een aantal grote namen hun ballen laat bedrukken. Zo heeft Tiger Woods simpel 'Tiger' op zijn golfballen staan. Bij Rory McIlroy is het zijn bijnaam 'Rors'.

Online zijn er ook verschillende golfballen te koop met ludieke teksten. Voorbeelden zijn: 'You found me because I suck', 'Don't touch my balls' en 'No drinking and driving'. Via meerdere aanbieders is het mogelijk om je eigen golfballen te personaliseren.

We zijn benieuwd hoe jij je golfballen markeert, of wat de gekste tekst is die je ooit op een golfbal hebt gezien. Laat het ons weten via redactie@golf.nl

Persoonlijke golfbal met tekst
Lees meer over
Golftips Fun Equipment