Nieuws

Golfbaan The Dunes omgedoopt tot Formule 1-camping

Golfbaan The Dunes is veranderd in een Formule 1-camping. Golfballetjes hebben op de drivingrange plaatsgemaakt voor allerlei soorten tenten. Vanwege de Grand Prix op Circuit Zandvoort verblijven er dit weekend 2.000 racefans op de golfbaan naast het circuit.

Op de grond van twee holes, de oefengreen en de drivingrange is binnen een week een volledige camping uit de grond gestampt. Er zijn acht verschillende opties voor de gasten. Zo kunnen ze slapen in een houten huisje, een groepstent of wigwam. Ook is er ruimte voor eigen campers en tenten. “Het is eigenlijk een dorp in je achtertuin. We doen iets terug voor de buren”, zegt Nigel Lancaster, eigenaar van The Dunes.

Het niet repareren van pitchmarks en plaggen brengt meer schade aan dan racefans die allemaal netjes hun troep opruimen

Mondiaal niveau

De organisatie van de Grand Prix benaderde The Dunes of een camping op de golfbaan tot de mogelijkheden behoorde. De familie Lancaster - heel het gezin is bij de The Dunes betrokken - moest er even over nadenken. “Het moet leuk zijn. Anders heeft het geen zin om de golfbaan twee weken te sluiten. Vorig jaar was de eerste keer en de samenwerking is goed bevallen. We acteren nu op mondiaal niveau in plaats van op dorpsniveau.”

Camping Zandvoort op The Dunes

Niet alle gasten hadden begrepen dat golfen op The Dunes even niet kan deze week.

Golfers kunnen volgende week zaterdag weer terecht op de baan naast het racecircuit. Vaste gasten vinden het echter geen probleem dat ze even niet kunnen spelen op The Dunes. Een aantal is zelfs zo betrokken dat ze tijdens de opbouw dagelijks poolshoogte kwamen nemen.

Minieme gevolgen golfbaan

Voor de golfbaan zelf worden weinig problemen verwacht. “We zien mogelijk een aantal droge plekken vanwege gebrek aan zonlicht, maar dat is binnen zes weken weer verdwenen”, weet Lancaster. “Het niet repareren van pitchmarks en plaggen brengt meer schade aan dan racefans die allemaal netjes hun troep opruimen.”

Op de oefengreen staat het horecaplein van The Dunes met een bar en een grote barbecue. Daar is het iedere avond tijd voor een feestje. En dan maakt het niet eens uit of Max Verstappen zondag wel of niet wint. Maar dat maakt het natuurlijk wel nóg leuker.

Camping Zandvoort 2021

Vorig jaar kreeg Max Verstappen een mooi 'welkom thuis' tijdens de eerste Nederlandse Grand Prix in 25 jaar.

Op vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma in Zandvoort. Een dag later volgt de derde training en om 15.00 uur is het tijd voor de kwalificatie. De Grand Prix begint zondagmiddag ook om 15.00 uur.

Lees meer over
Achtergrond