Topgolf

Acht Nederlanders in B-NL Challenge Trophy

Van donderdag t/m zondag wordt op Golfclub Hulencourt in België de B-NL Challenge Trophy gespeeld. In dat toernooi van de Challenge Tour komen acht Nederlanders aan de start.

Vorig jaar werd de B-NL Challenge Trophy gespeeld op The Dutch in Spijk, dit jaar is België aan de beurt om het toernooi te organiseren. Op GC Hulencourt ten zuiden van Brussel wordt er gespeeld om een prijzenpot van €250.000. Lars van Meijel en Robbie van West zijn de twee Nederlanders met vast speelrecht op de Challenge Tour, het circuit onder de DP World Tour. Van West staat 127ste op The Road to Mallorca, de jaarranglijst van de Challenge Tour, Van Meijel 52ste. Aan het eind van het seizoen – er zijn nog zeven toernooien te spelen – promoveert de top 20 naar de DP World Tour. Van Meijel, die in juli heel mooi de cut haalde in The Open op de Old Course, is nog vol vertrouwen. ”Ik denk zeker dat ik die top 20 ga halen. Ik moet gewoon goed spelen, zo simpel is het.”

Invitaties

 

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en de Belgische Golf Federatie hebben vorig jaar de handen ineengeslagen om weer een toernooi van de Challenge Tour op de kalender te krijgen. Niet alleen krijgen talentvolle golfers daardoor de kans in eigen land een toernooi op hoog niveau te spelen, ook kunnen er invitaties geruild worden met de organisatoren van andere toernooien op het circuit. Professional Koen Kouwenaar is een van de Nederlandse golfers die daarvan profiteert. “Zonder de NGF had ik hier in België niet aan de start kunnen verschijnen”, aldus Kouwenaar die dit seizoen voornamelijk actief is op de Alps Tour, een circuit onder de Challenge Tour. “Ik wil volgend jaar in ieder geval een goede ranking hebben op de Challenge Tour. Dat kan door te promoveren via de Alps Tour, maar met een heel goed resultaat deze week in België is dat ook mogelijk”, aldus Kouwenaar die onlangs knap derde werd bij een toernooi van de Challenge Tour in Zweden. 

 

Naast Kouwenaar, Van Meijel en Van West komen ook Vince van Veen, Davey Porsius, Lars Keunen, amateur Thijmen Batens en Kiet van der Weele aan de start in het 72-holes-toernooi. Voor Van der Weele is het een bijzondere week op Hulencourt. Hij werd gepasseerd voor het Nederlandse team dat deze week het WK speelt in Frankrijk en dus maakt hij iets eerder dan gepland zijn debuut als professional.

 

GOLF.NL was op Hulencourt en maakte onderstaande reportage. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Challenge Tour Toernooien