Topgolf

Coffa blijft verbazen; wint Louis The Open?

Pasqualle Coffa lijkt haar draai op de Ladies European Tour helemaal te hebben gevonden na weer een goede prestatie. En Louis Oosthuizen gaat de finaledag van The Open in als leider.
Beeld: LET/Tristan Jones

Beeld: LET/Tristan Jones

Coffa speelde vandaag op de Aura Golf in Turku in de laatst flight, een positie die ze te danken had aan twee uitstekende speeldagen voorafgaand met ronden van 71 slagen en een derde plaats na 36 holes. Zij aan zij met de Indiase Diksha Dagar en de thuisfavoriet Matilda Castren was dit voor de Brabantse, die dit jaar van de ene in de andere positieve verbazing valt, weer een geheel nieuwe ervaring.

Grootste cheque

Eigenlijk was het enige verschil met de twee andere dagen een lelijke triple bogey, want zonder die smet was Coffa die wel drie birdies maakte (en drie bogeys) weer uitgekomen op 71 vandaag. 'Nog steeds heb ik ook in dit toenooi heel wat liggen, maar om de laatste dag in de laatste flight te spelen met Matilda Castren was echt heel gaaf. Roars over de baan, voor zoveel mensen heb ik nog nooit gespeeld. Dit is iets wat ik nog veel vaker wil.' 

Dat ze haar plek in de top-3 moest prijsgeven was jammer, maar niet veel meer dat. De gedeelde twaalfde plaats, twee weken na de negentiende plek in het Big Green Egg Open, was een meer dan opvallende prestatie. De cheque van 4000 euro de grootste in haar carrière tot nu toe. 'Deze week was heel vet', aldus Coffa. 'Ik wist dat ik een goede week nodig had om van de re-ranking te kunnen profiteren. Dat is precies wat ik gedaan heb en daar ben ik erg trots op.'

Gegroeid

Door de prestaties van de afgelopen weken kan Coffa waarschijnlijk veel van de resterende toernooien dit seizoen spelen, terwijl ze voor dit seizoen geen tourkaart voor de LET had. 'Afgelopen maanden heb ik flinke stappen gemaakt met mijn nieuwe coaching-team. Ik ben flink gegroeid op mentaal vlak, met mijn swing en op het gebied van scoring. Het harde werken wordt beloond.'

De winst in Turku ging naar ‘local hero’ Matilda Castren, die na een ronde in 68 slagen drie slagen overhield op een Tvesa Malik (India) en landgenote Ursula Wikstrom. Romy Meekers haalde in Finland ook de cut en eindigde met ronden 77, 72 en 79 op een zestigste plaats.


Eindstand

Louis Oosthuizen op derde dag The Open 2021 Royal St George's

 

Brits Open

De bovenste plekken van het leaderboard in The Open worden na drie dagen ingenomen door drie spelers die weten wat het is om een major te winnen en twee weten ook nog eens wat het is om de Claret Jug te winnen.
Jordan Spieth won de 146ste editie van The Open en in totaal drie majors. Hij hervond dit jaar na een aantal magere jaren zijn vorm, die al goed genoeg was om op de PGA Tour te winnen. Vandaag maakte Spieth ook 16 holes lang een goede indruk, maar na een bogey op 17 miste hij ook een korte putt voor par op 18. Met -9 doet hij niettemin morgen zeker mee in de finale.

Gunfactor

Colin Morikawa zegevierde in 2020 in het PGA Championship in wat pas zijn tweede major was. De jonge Amerikaan werd al ruim daarvoor een mooie toekomst voorspeld en morgen aast hij ook op een tweede ‘ster’. Met -11 begint hij als nummer twee aan de laatste holes.
De gunfactor ligt evenwel bij Louis Oosthuizen (foto boven). De Zuid-Afrikaan won The Open in 2010 en werd nog eens zes keer tweede in een major, dit jaar in zowel het PGA Championship als het US Open. Kort geleden maakte de Zuid-Afrikaan bekend dit jaar het Dutch Open op Bernardus te spelen.

Recordhouder

Met -11 begon hij als nieuwe recordhouder aan moving day, maar de prachtige swing van Oosthuizen haperde vandaag wel een beetje. Vooral op de tweede negen. Met een ronde van 70 slagen (-1) behield hij niettemin de leiding, met een slag voorsprong op Morikawa, die ook morgen dus weer samen de baan in gaan op Royal St. George’s. Toch zal de schijnwerper niet alleen op dit trio zijn gericht, want daarachter mogen we een handvol achtervolgers onder wie Jon Rahm op-7 nog niet uitvlakken.

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.