Banen & Clubs

Prijzen voor Boerdonk en Domburgsche

John Boerdonk is verkozen tot Golfpro van het Jaar. Hij verdiende deze titel vooral door zijn werk op en mét de Rosendaelsche Golfclub. Boerdonk kreeg de prijs vandaag op het Nationaal Golf Congres op Papendal overhandigd. De Domburgsche Golfclub kreeg de titel Golfbaan van het jaar 2019.

Op het Nationaal Golf Congres worden elk jaar awards uitgereikt aan de golfpro van het jaar en golfbanen en -clubs die zich hebben onderscheiden. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Players 1st, een programma dat structureel de klanttevredenheid meet met de NPS (Net Promoter Score). Players 1st wordt in Nederland ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, PGA Holland, de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties en de Nederlandse Greenkeepers Associatie. Aan de hand van die metingen (de hoogste NPS onder leden) werd de Domburgsche Golfclub gekozen tot golfbaan van het jaar.

Groei belonen

‘Nieuw dit jaar is dat we groei belonen. In groei zit toekomst, van groei kunnen we leren en groei inspireert en stimuleert’, aldus Lodewijk Klootwijk van de NVG. Bernardus Golf & Memories ontving een speciale prijs, omdat het de eerste golfbaan is met een restaurant (Noble Kitchen) op de baan met een Michelin-ster.

Prijswinnaars NVG Club NPS Score 
Golfbaan van het Jaar Golfclub Domburg
   60
Grootste groei NPS leden
Golfbaan en Golfclub Sluispolder
 +28
Hoogste NPS nieuwe golfers
Noordwijkse GC & golfschool
   69
Grootste groei NPS nieuwe golfers
GC & Golfschool Houtrak
 +42
Grootste groei NPS golfschool
Oosterhoutse Golfacademy
 +56
Grootste groei NPS golfrestaurant Restaurant Offcourse GC Geijsteren   +68

De beste banen en golfscholen volgens Players First
Beeld: Koen Suyk

Professional van het jaar

John Boerdonk werd uitgeroepen tot professional van het jaar 2019. Boerdonk leidde het competitieteam van de Rosendaelsche GC in de hoofdklasse ongeslagen naar het NGF Landskampioenschap. ‘Een prestatie van niveau’, aldus het juryrapport van PGA Holland. ‘Ook zijn aanpak en doorzettingsvermogen die hij elke dag laat zien op de Rosendaelsche Golfclub maken hem de professional van het jaar.’

Boerdonk is een van de drijvende krachten achter GolfTON, een samenwerkingsverband van professionals dat streeft naar een beter topgolfklimaat in Nederland. Juryrapport: ‘Met name de intrinsiek gemotiveerde talenten verdeeld over inmiddels zes locaties maken dat hij ook op de clubs veel loskrijgt. Bovendien levert hij niet alleen unieke prestaties aan de top maar zeker ook op clubniveau.’ (Op de foto: Frank Kirsten van PGA Holland (links) naast John Boerdonk)

John Boerdonk golfprofessional van het jaar
Beeld: Koen Suyk
Lees meer over
Banen Clubs