Anne van Dam golfster van het jaar

Anne van Dam werd in de poll van GOLF.NL met een overweldigende meerderheid gekozen tot golfster van het jaar 2019. Als beloning nam GOLF.NL haar mee naar een restaurant met Michelinster waar Anne zelf in de pannen moest roeren.
Beeld: GOLF.NL

Beeld: GOLF.NL

Het zal niemand verbazen dat Anne van Dam is gekozen tot golfster van het jaar. De 24-jarige Arnhemse kende een zeer succesvol 2019 met al vroeg in het jaar een overwinning in de Canberra Classic op de Ladies European Tour. In haar eerste jaar op de LPGA wist Van Dam ook vol speelrecht veilig te stellen voor 2020. Het absolute hoogtepunt in de carrière van de beste golfster van Nederland kwam in september op Gleneagles. 

Solheim Cup

Van Dam, die zich op eigen kracht had gekwalificeerd voor het Europese team, kende een droomdebuut door in haar eerste partij met haar golfidool Suzann Pettersen de fourball te winnen van de Amerikanen Danielle Kang en Lizette Salas, twee speelsters uit de mondiale top-20. Europa won uiteindelijk de Solheim Cup in een dramatische ontknoping met 14,5 – 13,5. Als kers op de taart prolongeerde Van Dam onlangs op de Aloha Golfclub haar titel in het Spaans Open, al weer haar vijfde overwinning op de Ladies European Tour.

Koken met Michelinchef

Roelof Koopmans is de vriend van Anne en ook haar caddie. Anne en Roelof zijn allebei dol op lekker eten en tijdens de toernooien proberen ze allerlei restaurants uit. Daarom nam GOLF.NL de golfster van het jaar en haar caddie mee naar de Kromme Dissel, het restaurant in Heelsum van chef-kok Tonny Berentsen dat al jaren in het bezit is van een Michelinster. Anne kookte daar onder begeleiding van Tonny een exquise gerechtje voor haar trouwe caddie Roelof. Hoe dat uitpakteā€¦? Bekijk de video hierboven!

Gerelateerd
Lees meer over
Anne van Dam