Nieuws

Tiger Woods met zoon 'voor de leeuwen'

Op 19 en 20 december wordt op de Ritz-Carlton Golf Club in Orlando het PNC Championship gespeeld. Dit jaar op de startlijst, Tiger Woods met zijn zoon Charlie, samen in het toernooi waar twintig topgolfers worden bijgestaan door een familielid. Een ‘NGF Familietoernooi plus plus’ kunnen we wel stellen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Tiger Woods, die al 82 toptoernooien op zijn naam schreef waarvan vijftien majors, heeft zich ook aangemeld voor het familietoernooi. Hij maakt er zijn debuut en koos zijn elfjarige zoon Charlie als playing partner. In 2020 won Charlie Woods het US Kids Golf Event in Palm City (Florida) over negen holes in 33 slagen (-3) en gaf de nummer twee met vijf slagen verschil het nakijken. Twee weken later was het weer raak toen hij in de categorie van 9 tot en met 11 jaar met drie slagen voorsprong de titel mee naar huis nam in het PGA South Florida Section Tournament. Kort gezegd, hij domineert het jeugdcircuit in Florida. Met - als de agenda’s in elkaar passen - zijn vader Tiger als caddie.

Spotlights

Het is voor het eerst dat Tiger met zijn zoon op de golfbaan in de spotlights staat, het vertederende moment vorig jaar na het winnen van de Masters buiten beschouwing gelaten. “Ik kan niet omschrijven hoe enorm ik ernaar uitkijk om samen met mijn zoon te spelen in ons eerste officiële toernooi. Het is geweldig om hem zoveel progressie te zien maken als junior golfer. Het zal ongelooflijk mooi worden om samen een team te vormen in het PNC Championship”, aldus een trotse Tiger vader tegen de organisatie.

Van vader-zoon-toernooi naar familietoernooi

In 2019 deed er voor het eerst een vrouwelijke professional mee aan het toernooi, dat toen nog PNC Father Son Challenge heette. De Zweedse Annika Sörenstam - tienvoudig majorwinnares en voormalig Solheim Cup-captain - zal ook in 2020 samen met haar vader deelnemen. “Mijn vader heeft me zien opgroeien op de golfbaan en nu maken we de cirkel rond door samen te spelen.” In de toekomst hoopt ze ook nog met haar zoon te kunnen spelen. Hij is nu 16 jaar oud en zijn talent aan het ontdekken. In 2020 is de naam van het toernooi veranderd naar PNC Championship #celebratefamily. Het deelnemersveld zal vanaf nu de twintig meest iconische golfers hosten, man of vrouw, gewoon de beste twintig.

Op de deelnemerslijst staan ook namen als Bubba Watson met zijn schoonvader, Gary Player met kleinzoon, Greg Norman en zoon en Justin Thomas met zijn vader.
>> Bekijk hier de volledige deelnemerslijst van het PNC Championship.

Geen publiek, wel live-verslag

Het toernooi wordt gespeeld zonder publiek, maar is live op tv te volgen en zal absoluut nieuwe fans aantrekken. Ook op Ziggo Sport kun je op zaterdag 19 en zondag 20 december live kijken (respectievelijk om 19.00 en om 20.00 uur) naar dit historische sportmoment. Het te verdelen prijzengeld is 1.085.000 dollar en het winnende team in de tweedaagse 36-holes-scramble ontvangt ook de Willie Park Trophy vernoemd naar de vader en zoon Willie Park Sr. and Willie Park Jr die beiden het Brits Open wonnen.

Lees meer over
Tiger Woods Jeugd Fun