Nieuws

De nieuwe Tigers

Zijn achternaam zal menig golfhart sneller laten kloppen. Charlie Woods - 11 jaar oud - laat zijn leeftijdsgenoten in Florida nu al figureren in de toernooien die hij speelt. Zijn leeftijdsgenoot Xeve Perez heeft ook grote dromen. Wie zijn deze ‘new kids on the block’?
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Twee weken geleden won Charlie Woods het US Kids Golf Event in Palm City (Florida) over negen holes in 33 slagen (-3) en gaf de nummer twee met vijf slagen verschil het nakijken. Het afgelopen weekend was het weer raak. Deze keer won hij in de categorie van 9 tot en met 11 jaar met drie slagen voorsprong in het PGA South Florida Section Tournament. Kort gezegd, hij domineert het jeugdcircuit in Florida.

Zijn vader, ‘ene’ Tiger, is recent een aantal keer als caddie ten tonele verschenen. Ze hebben ook veel samen gespeeld de afgelopen maanden en Tiger zegt dat hij nu nog wel kan winnen, maar dat zijn zoontje steeds slimmer wordt. Hij heeft de swing van Charlie in detail geanalyseerd. “Ik zou willen dat ik de atletische swing en rotatie had zoals hij. Charlie geeft nu zelf aan wat er verbeterd moet worden in zijn swing. Hij geeft feedback en dat kan ik alleen maar beamen. Hij is slim en snapt al waar hij het over heeft.”

Charlie is niet de enige new kid on the block. Er is nog een jongetje, van tien jaar oud, die hoge ogen gooit: Xeve Perez. Hij speelt de toernooien in Georgia en zijn homecourse ligt naast die van Augusta National. Gehuld in een rode polo, zwarte broek en zwarte Nike-schoenen is het wel duidelijk wie zijn idool is. Hij speelde voor het eerst golf toen hij achttien maanden oud was, won op zijn derde al een toernooitje en heeft nu als doel om in 2026 de Masters te spelen (op 16-jarige leeftijd dus…). Als Charlie Woods diezelfde ambitie heeft voor 2026, dan kan hij misschien samen spelen met zijn vader, die dan immers pas 50 is. 

Lees meer over
Tiger Woods Jeugd Fun