Equipment

Cobra gaat voor 'RAD'

Cobra kondigt als eerste een nieuwe driver aan voor 2021: Radspeed. Door het gewicht in het clubhoofd nog beter te verdelen claimt het merk in drie verschillende modellen nog meer snelheid en vergevingsgezindheid te hebben gevonden.

'RAD'

De naam 'RAD' in de nieuwe Radspeed lijn van Cobra staat niet voor radical (een populaire kreet uit films uit de jaren '80), maar voor 'Radius of Gyration' (traagheidsstraal in het Nederlands). Simpel gezegd betekent het dat Cobra de afstanden tussen het gewicht in de voor- en achterkant met het zwaartepunt in het clubhoofd heeft gemaximaliseerd. Dit zorgt volgens Cobra voor een nog betere mix van balsnelheid, vergevingsgezindheid en weinig spin. Een clubhoofd dat stabiel is, ook als je de bal niet zuiver raakt, is het doel.

Cobra-speler Rickie Fowler laat (met groot enthousiasme...) de nieuwe Cobra Radspeed drivers zien:

Gewicht en 'infinity face'

Het verplaatsen van het eerdergenoemde gewicht is mogelijk door een besparing in de verbeterde T-Bar Speed Chassis. Deze is 7 gram lichter dan in de Speedzone driver. Een extra 6 gram is bespaard met de nieuwe kroon die van koolstof is gemaakt. Ook de CNC Milled Infinity Face (zie onder) is weer terug. Elke clubblad wordt in 25 minuten machinaal gefreesd, en dat gaat veel nauwkeuriger (volgens Cobra maar liefst vijf keer) dan met de hand. 

Drie modellen

De nieuwe drivers verschijnen in drie verschillende modellen, voor drie verschillende type golfers. Verschil in de locatie van de extra gewichten zorgt voor de volgende opties:

  • Radspeed: voor golfers met een hogere swingsnelheid die een driver ook fijn willen afstellen voor balvlucht en spin.
  • Radspeed XB ('Xtreme Back'): voor golfers die naast snelheid meer vergevingsgezindheid nodig hebben (damesversie afgebeeld).
  • Radspeed XD ('Xtreme Draw'): voor golfers die vechten tegen een slice.

 

Custom

De felle gele kleur van de Speedback en Speedzone drivers is vervangen voor een neon lime groen kleur. Wat ons betreft niet echt een vooruitgang, maar als 'custom' optie is er ook nog een aantal andere kleuren, waaronder rood:

Opvallend: Cobra blijft goedkoper dan de 'grote 4' (Callaway, TaylorMade, PING en Titleist), maar is wel dertig euro duurder dan het model van 2020. Goed nieuws is dat de Radspeed XB en Radspeed XD ook verkrijgbaar zijn in een damesversie met andere shaft- en loft-opties. Naast drivers lanceert Cobra ook Radspeed fairwaywoods, hybrides en een ijzerlijn.

Alle Radspeed clubs zijn vanaf februari verkrijgbaar.

Prijs 
Drivers: € 449
Fairwaywood: € 299
Hybride: € 249 (ook in ONE Length verkrijgbaar)
IJzers: € 899 (staal), € 999 (graphite) (ook in ONE Length verkrijgbaar)

Meer weten?
cobragolf.com

Lees meer over
Equipment