Equipment

Nieuwe driver Cobra: Speedzone

Het einde van 2019 is in zicht en dus is het tijd voor de grote merken om een voor een hun nieuwe drivers te presenteren. Cobra slaat als eerste af met een nieuwe driver: Speedzone.
Beeld: Cobra Golf

Beeld: Cobra Golf

Cobra heeft zich voor de nieuwe lijn laten inspireren door de autosport. Het merk heeft zes ‘zones’ geoptimaliseerd om nog meer snelheid en afstand te genereren in twee nieuwe drivers: King Speedzone en King Speedzone Xtreme. 

Net als in een raceauto is elk component – van chassis tot de stroomlijning van de buitenkant – zo gebouwd dat het bijdraagt aan maximale output en snelheid. De zes zones van de Speedzone drivers in het kort op een rij:

1. Power Zone: Cobra blijft het enige merk met een driver met een clubblad dat CNC Milled is, oftewel machinaal gefreesd wordt. Door dit proces te automatiseren kunnen ze veel nauwkeuriger (normaal is het polijsten van het clubblad iets dat met de hand gebeurt) een dun clubblad produceren. Het gefreesde deel van het clubblad is vergeleken met de vorige driver met 95% toegenomen.


Cobra Speedzone driver
Beeld: Cobra Golf


2. Strength Zone: de Speedzone driver heeft een nieuw chassis met een 'T-Bar'. Er is aardig wat titanium verdwenen en het bespaarde gewicht is verplaatst en gebruikt om een lager zwaartepunt te creëren voor een hogere balvlucht, iets waar amateurs doorgaans mee worstelen.3. Light Zone: met een kroon van koolstof bespaart Cobra nog eens 25 gram, gewicht dat ook gebruikt is om de driver vergevingsgezinder te maken.           

Cobra Speedzone driver
Beeld: Cobra Golf


4. Low CG zone: een laag zwaartepunt is cruciaal in een moderne driver. Het zorgt voor een hoge lancering. Net als in de Speedback driver (de voorganger van Speedzone) is 69 gram (40 gram in Speedback) laag geplaatst voor een optimale balvlucht. 

Cobra Speedzone driver
Beeld: Cobra Golf

5. Aero Zone: het ontwerp van de Speedzone zorgt voor minder drag (weerstand) en daarmee een hogere clubhoofdsnelheid. 


6. Stability Zone:
volgens Cobra is stabiliteit heel belangrijk in de autosport, maar ook als het gaat om de prestaties van een driver. Het ontwerp van Speedzone is gericht op veel MOI (Moment of Inertia), oftewel het traagheidsmoment en behouden van balsnelheid als je de bal niet op de sweetspot raakt. 

Speedzone & Speedzone Xtreme

Zoals gezegd in de inleiding zijn er twee verschillende modellen. De standaard Speedzone is voor betere spelers en aanpasbaar om de ideale balvlucht te creëren. De Speedzone Xtreme is iets groter in voetafdruk, heeft extra gewicht (17 gram wolfraam) achterin het clubhoofd en is perfect voor golfers die maximale vergevingsgezindheid willen. Zoals we gewend zijn van Cobra zijn er ook veel opties voor dames. 
'Snelste auto ter wereld'

‘Onze nieuwe King Speedzone drivers beantwoorden de vraag die ons elk jaar weer wordt gesteld: kan je de driver echt nog verbeteren terwijl je binnen de regels en limieten blijft? Het antwoord is ja’, zegt Tom Olsavsky, vice-president R&D bij Cobra Golf. ‘Door het ontwerp te benaderen alsof je de snelste auto ter wereld wilt creëren, hebben we niks op de tafel klaten liggen als het gaat om snelheid. Met deze zes zones van prestatie is Speedzone de snelste driver die we ooit hebben gemaakt.’ 

One length & Arccos

Naast twee drivers bevat de Speedzone ook fairwaywoods, ijzers en hybrides. Natuurlijk zijn de ijzers ook verkrijgbaar in een One-Length variant. 

De Speedzone clubs van Cobra hebben allemaal Cobra Connect grips waarmee golfers hun spel kunnen analyseren. Volgens Arccos verlagen golfers die Arccos Caddie gebruiken hun handicap het eerste jaar gemiddeld met 3.6 slagen. 

Cobra Speedzone ijzer one length
Beeld: Cobra Golf

De Speedzone lijn  is vanaf half januari verkrijgbaar. 

Prijs 
Driver: €449,-
Fairwaywood: €299,-
Hybride: €229,-
IJzers: €899,- (staal) €999,- (graphite) 

Meer weten?
cobragolf.com

Lees meer over
Equipment