Tips

Mislukken jouw flopshots? Probeer het eens op deze manier!

Het flopshot is een van de spectaculairste en leukste slagen in golf. Maar het is ook een lastige en risicovolle slag. Het goede nieuws: de shortgamechef heeft een manier bedacht om het flopshot makkelijker te maken.

Je mist de green en tussen je bal en de vlag ligt een bunker. De vlag is ook nog eens kort achter de bunker gestoken, de enige manier om de bal dicht bij de hole te laten stoppen is een flopshot, de hoge boogbal. Op televisie zie je het de pro’s regelmatig doen, ze maken een volle swing, ontwikkelen veel clubheadspeed, het clubblad ligt helemaal open en de bal flopt bijna steil de lucht in om een paar meter verder heel zachtjes te landen met nauwelijks rol. De meeste amateurgolfers kunnen daar alleen maar van dromen.

Het flopshot is een van de lastigste slagen in golf, zeker als er onder de bal niet een mooie pluk gras ligt maar de ligging wat kaler is. Als je het flopshot niet beheerst of te weinig vertrouwen hebt in een goede afloop, is het vaak verstandiger veilig te spelen, meters weg van de vlag. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van je score en dat wil je liever niet. Met de onderstaande tip van de shortgamechef lukt het misschien wél om het flopshot goed uit te voeren.

Techniek

Wie is de shortgamechef? Parker McLachlin, een Amerikaan die één toernooi won op de PGA Tour en zich na zijn speelcarrière heeft gespecialiseerd in het korte spel. Hij werkt(e) met bekende spelers als Max Homa, Colin Morikawa en Keith Mitchel. Ook Anna Nordqvist, de Zweedse die over een paar weken op de Hilversumsche Golf Club haar titel komt verdedigen in het Big Green Egg Open, heeft haar korte spel sterk verbeterd met hulp van McLachlin. Op zijn Instagramkanaal geeft de Amerikaan onder de naam shortgamechef regelmatig tips.

Voor het flopshot bedacht hij een andere techniek om amateurs te helpen toch die mooie hoge boogbal met succes uit te voeren. Bekijk de video hieronder en wellicht ga je daarna heerlijk floppend door het golfleven...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

A post shared by GOLF.com // GOLF Magazine (@golf_com)

Lees meer over
Golftips Instructie