Beginnen met golf

Trouwdag vieren op de golfbaan

Columniste en beginnend golfer Ibtihal Jadib heeft naast kinderen nog iets met haar man gemeen...
Mijn man en ik zijn vandaag zes jaar getrouwd. Het is een doordeweekse dag, de kinderen moeten van en naar school, werkafspraken staan in de agenda en ik zit tegen twee deadlines aan te kijken dus het is gewoon een dag als alle andere. Maar driemaal raden wat we vandaag toch nog samen gaan doen: een balletje slaan op de golfclub! Dat blijkt namelijk zo’n beetje de enige activiteit te zijn die we allebei leuk vinden.

Kinderen

Ik probeer ‘m al jarenlang mee te krijgen naar een yogales, hij moet er niets van weten. Omgekeerd heeft hij mij van alles uitgelegd over de Formule 1, maar ik voel weinig behoefte om op zondagmiddag 71 rondjes lang te staren naar de zoveelste overwinning van Hamilton. Ik hou van lezen, hij gaat liever klussen. Hij houdt van een biertje aan de bar, ik sta liever op de dansvloer. De kinderen zijn zo’n beetje het enige dat we met elkaar gemeen hebben. 

De golfpro bleek uitstekend met zo'n kleine hummel overweg te kunnen.

Maar verdomd, nu heeft dus dat golfballetje ons beiden weten te strikken waardoor we geregeld samen de clubs oppakken. En dat niet alleen, ons zoontje begint er ook al over. Hij hoorde ons er steeds over praten en wilde een keer mee. Zo geschiedde. En ja hoor, hij vond het práchtig. Eerst kreeg hij een mandje ballen die hij in de vijver mocht mikken, dat was al dolle pret natuurlijk. Maar vervolgens kwam de golfpro aanlopen met een miniatuur-putter; dat bleek een schot in de roos want hij had het ding nog niet in z’n handen of hij stond al aan onze mouwen te trekken of hij nu ‘echt’ mocht golfen. 

Kleine hummel

Nou, daar ging hij met z’n vader op een oefenveldje putten. Het werd een gekir van jewelste en thuis raakte hij er wekenlang niet over uitgepraat. Steeds kregen we de vraag: ‘Mag ik weer mee naar de golf?’ Uiteindelijk is hij een paar keer meegegaan en iedere keer geniet hij volop. Laatst had mijn man zelfs een lesje voor hem geboekt bij de golfpro. Die bleek uitstekend met zo’n kleine hummel overweg te kunnen want de hele les ging het over olifantenoren en grote zwaaien. Glunderend deed hij me thuis voor wat hij had geleerd.

Neckermann-gezin

U begrijpt, ik ben al aan het dromen over de toekomst. Ik zie het helemaal voor me: over een paar jaar gaan onze vakanties naar de meest prachtige golfresorts waar we als een stralend Neckermann-gezin op de green staan. Geen geruzie meer met de kinderen over schermtijden, geen compromissen zoeken over wie welke activiteit wil doen, nee wij gaan lachend golfen met z’n allen.

Beginnen met golf

Golfstart

Golfstart is hét boekingsplatform voor beginnende golfers waar je lessenpakketten van heel veel verschillende golfclubs en -banen kunt vinden.

Lees meer
Ibtihal Jadib

Ibtihal Jadib pakte uit nieuwsgierigheid naar de passievolle vrijetijdsbesteding van haar echtgenoot recent zelf de golfclubs vast en is sindsdien minstens zo gedreven als haar partner. Maar nog niet zo goed. Op GOLF.NL schrijft ze over haar entree als golfster in een voor haar nieuwe wereld.

}