Beginnen met golf

Voorpret in de woonkamer

Er zit in deze coronacrisis weinig anders op dan het golfplezier in en om het huis te zoeken. Columniste Ibtihal Jadib doet haar best.

Als het nou alle dagen keihard regende, was het leed nog dragelijk geweest. Maar het is verdorie al een dikke twee weken alleen maar zonnig en droog, het blauw van de lucht straalt je tegemoet. Mismoedig stel ik me voor hoe prachtig de baan er nu bij ligt en hoe fijn het zou zijn om een ronde te lopen. Maar in deze onwerkelijke coronatijd van beangstigende sterftecijfers is het eerst zaak om elkaar en de gezondheidszorg te ontzien, daarna kunnen we alsnog gretig het nieuwe golfseizoen induiken. 

 

Lekker bezig

Ondertussen valt er thuis gelukkig ook iets aan golfplezier te beleven. Toegegeven, je eigen achtertuin steekt schril af bij dat uitgestrekte groen van de golfbaan, maar juist in het kleine spel kun je werken aan techniek. Met een beetje goede zin en creativiteit valt er een aardige putting green in elkaar te klussen, daar heeft een mens helemaal niet veel voor nodig. Zo stuurde een goede vriendin mij een paar filmpjes door van haar vader Piet: die staat deze dagen monter in z’n huiskamer te putten op een mat die hij via Marktplaats op de kop heeft getikt. Met zijn telefoon neemt hij de puttoefeningen op waarbij hij zichzelf op geestige wijze becommentarieert. Die loopt straks goed opgewarmd de Green weer op, lekker bezig Piet! Ikzelf heb ondertussen van mijn man een setje airflow oefenballen gekregen, die holle balletjes kun je aardig wegtikken zonder schade te veroorzaken. Het huis moet wel heel blijven natuurlijk.  

 

Tijd voor theorie

Verder houd ik me zoet met instructiefilmpjes waarvan een oneindige voorraad op Youtube te vinden is. Ik vind de beginnersserie van ‘Golf with Aimee’ bijvoorbeeld fijn om naar te kijken, maar je als de zoekterm ‘golf instructions for beginners’ invoert, kun je kiezen naar hartenlust. Ook www.degolfacademie.nl is een favoriet van me, daar wissel ik de instructiefilmpjes af met oefenvragen. Aangezien we nu toch in een soort quarantaine zitten heb ik genoeg tijd om de theorie door te nemen dus zodra de golfbaan weer open is, ga ik m’n regelexamen aanvragen. De laatste website ten slotte waar ik veel op zit is (uiteraard) www.golf.nl, voor mij het startpunt van waaruit ik navigeer door de golfwereld. Alle nieuwtjes, tips en oefeningen die je als golfer nodig hebt, zijn er te vinden. Met nu als klap op de vuurpijl de homedrills van Sjors Lemmens die zelfs met een washandje onder de douche een golfoefening kan verzinnen.

 

Visualiseren

Al met al is er dus geen reden om straks onwennig en stram de baan op te lopen. Ik kijk, lees, oefen en visualiseer gewoon die Clubhandicap bij elkaar zodat ik straks alsnog een mooi golfseizoen kan beleven. Voor nu wens ik iedereen veel voorpret toe in de eigen woonkamer of tuin, en blijf elkaar leuke filmpjes toesturen want zo houden we met elkaar de moed erin!

Gerelateerd
Lees meer over
Beginnen met golf
Ibtihal Jadib

Ibtihal Jadib pakte uit nieuwsgierigheid naar de passievolle vrijetijdsbesteding van haar echtgenoot recent zelf de golfclubs vast en is sindsdien minstens zo gedreven als haar partner. Maar nog niet zo goed. Op GOLF.NL schrijft ze over haar entree als golfster in een voor haar nieuwe wereld.

}